Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da 180 milyona mal olan Van Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışı Gerçekleşti

05 Haziran 2021
Van’da 180 milyona mal olan Van Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışı Gerçekleşti

Van Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansı ile gerçekleşti.

Pendik Millet Bahçesi’nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans ile Van Büyükşehir Belediyesi Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Van Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını yaptı.


180 milyon TL bütçe ile tamamlandı 

Van Gölü kıyısına yapılan tesisi beğendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayırlı olması dileğinde bulundu. Erdoğan, “Kim daha çevreci? Lafla çevrecilik olmuyor işte icraat” dedi. Ardından kurdeleler kesilerek, İstanbul, Aydın, Kars, Malatya, Muş, Trabzon, Mersin ve Adıyaman'daki 10 ayrı millet bahçesi ve Van, Niğde ve Batman'daki atık su arıtma ile Artvin Hopa'daki içme suyu arıtma tesislerinin açılışları gerçekleşti.


“112 dönüm arazi üzerine son teknoloji ile yapıldı”

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, “Van Gölü Koruma Eylem Planı kapsamında Van Gölü'nü kirlenmekten kurtaracak olan tesisin temeli 2 yıl önce atıldı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan hanımefendinin de katılımıyla Van Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin devreye aldık. Son teknolojinin kullanıldığı ve 112 dönüm üzerine kurulan tesisimiz için yaklaşık 180 milyona lira harcandı. Tesisimizin devreye girmesiyle Van Gölü ciddi anlamda kirlenmekten kurtuluyor.” dedi. 


“Van Göllü’mde dip çamuru temizliği yapılıyor”

Yıllardır göle deşarj edilen atık suyun sahilde dip çamuruna neden olduğunu belirten Vali Bilmez, “Bu çamur hem kirliliğe hem de kokuya neden olmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyemiz el ele vererek dip çamur temizliğine başlandı. İnşallah kısa sürede sahilimizi bu çamurdan arındırarak Van halkını Van Gölü ile bulaştıracağız" şeklinde konuştu.


Hediyeler verildi, vidanjörler hizmete açıldı

Vali Bilmez ve eşi Meral bilmez, Dünya Çevre Günü temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren çevre müfettişi miniklere çeşitli hediyeler verdi. VASKİ öz kaynakları ile alınan 7 adet vidanjör, kurdeleler kesilerek hizmete alındı. 

Geniş katılım sağlandı


Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi alanında gerçekleştirilen törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ve kurum amirleri katıldı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.