Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

İran bilim insanları ve mucitleri Türkiye'de bir araya geldi

31 Mayıs 2021
İran bilim insanları ve mucitleri Türkiye'de bir araya geldi

6 ülkede madalya alan İranlı bilim insanları ve mucitleri Van ilinde bir araya geldi.

İran'dan Türkiye'ye gelen Bilim insanları ve mucitleri Mehdi  FARZPOURMACHIANI, Simin   NAGHIBI  MASOULEH, Ali  FARZPOURMACHIANI, Akbar  SHIRZADI  MOTLAGH, Ebrahim  MORAD  POUR  DEHKA, Ahmad  RAHMANZAD MASOULEH, Davoud  SIABI, Amir  KHODADADI  PARASHKOUH, Saman  VADIAT, Peiman  JAMALI  SAFSARI, Mahmoud  DANESHFAR, Ehsan FARAHANI ve tercüman Medvave işletme sahibi: Dr. Mehrdad FOJLALEY katılım sağladı. 


İran bilim insanı konuşmalarına şöyle yer verdi:“Türkiye'de çok iyi bilim insanları olduğunu biliyoruz. Bizlerde mucitler olarak Türkiye'de yeni projeler üretmek istiyoruz. Benim, Amerika’da, İngiltere’de uluslararası patentim var. 6 ülkede madalya aldım ve bu madalyalarım birbirinden farklı ve değerlidir. 


Bizlerde Türkiye'de destekler alarak, yeni icatlar üretmek istiyoruz. Türkiye'de yapılan yarışmalara katıldık. Bu yarışmalardan birçok ödüller aldık. 


En büyük amaçlarımızdan biri ise; Türkiye'de bulunan bilim insanlarıyla yeni projeler üretmektir. Burada  arkadaşlarımla takım olarak çalışmaktayız. 


Her biri arkadaşımız, kendi işlerinde en iyisidir. Mucit olarak; dünya ülkelerine yardım etmek istiyoruz. 


Türkiye mucitlerine çok büyük destekler veriyor. Ürünlerimizin örnekleri ve çalışmaları hazır. Kısa sürede seri üretime geçeceğiz. Türkiye'de destekler alarak, projelerimizi daha iyi geliştirmek istiyoruz. 


"VAN'DA BULUNAN BİR BELEDİYEYE BU PROJEMİZİ HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ"


"Beyaz eşya konusunda çalışmalarımız var. Ufak bir destekle seri üretime geçeceğiz. 


Bunun bize de katkısı olur. Şeker hastalığını önlemek için özel bir cihaz yaptık. Daha sonra bir çeşit spor aleti de yaptık. Her yerde kurulabilir. 


Evdeyken de spor yapabiliyorlar. Bu yapmış olduğumuz icat yurt dışında olan yani Amerika’nın dikkatini çekti. Bizlerde bu üretimin ilkini Van ilinde bulunan bir belediyemize hediye etmek istiyoruz. 


"ORTAK BİR NOKTAMIZ VAR"


"Hepimiz üniversite mezunuyuz. Hatta içimizde akademisyenler de var. Ortak bir noktamız var. İcatlar için birbirimize yardımcı oluyoruz. Takım olarak çalışıyoruz. Sadece burada bulunan arkadaşlarımız değil, birçok takım arkadaşımız var”


Türkiye ile İran kardeş ülkeler. Türkiye’de mucitler için çok imkânları var.  Kendi icatlarımızı Türkiye’nin sağladığı imkânlarla yaptık. 


Devlet bize yardımcı olup imkân sunarsa daha güzel projeler yapabiliriz. Bu ülkeye kendimden bir hatıra bırakmak istiyorum. Söylesinler ki bu bilim insanı Türkiye’ye geldi ve bu icadı yaptı. Benim amacım, hep hatırlanmak ve tarihte de bilinmek. 


Birçok ödül aldığımı söylemiştim ve bunların hepsi benim için çok özel. Benim için en önemli ödül, halka verdiğimiz hizmet ve halkın memnuniyetidir. Türkiye’nin devletinden çok memnunuz”dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.