Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Kapıköy Sınır Kapısı’nda “Tax Free” açıldı

01 Kasım 2023
Kapıköy Sınır Kapısı’nda “Tax Free” açıldı

Yabancı turistlerin Türkiye’de yaptıkları alışverişlerde ödedikleri vergiyi geri almalarına olanak sağlayan Joy Refund Tax Free Ofisi, Kapıköy Sınır Kapısı’nda hizmete açıldı.

Açılışa Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gülgeldi, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Faruk Altınal, Yönetim Kurulu Danışmanı Emre Küçükgökçe, Genel Sekreter Cengiz Aras, Joy Refund Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Savaş Yılmaz, Joy Refund Genel Müdürü Süha Konuralp, Setcard Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Birinci ve YAKA Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaman katıldı.


SEVİNCİMİZİ PAYLAŞMAK ÜZERE BURADAYIZ”


Açılışta konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva şunları söyledi: “Bugün heyecan verici bir açılıştayız. Belki çoğu insan bugünkü açılışın, Joy Refund Tax Free’nin kent ekonomisine ve Kapıköy Sınır Kapısı’nın uluslararasılaşması konusuna pek aşina olmayabilir. Ama biz olayın farkında olan Van TSO olarak, bugün bu önemli faaliyetin açılışı için bir aradayız. Hem destek olmak hem bu sevincimizi paylaşmak üzere buradayız.”


İLK OFİS KAPIKÖY’DE AÇILDI


“Özellikle İranlı turistlerin ya da Kapıköy’den çıkış yapacak olan yabancı ülke vatandaşlarının şehrimizde yaptıkları alışverişlere dair vergi iadelerini alabilmelerini kolaylaştıran ve buna zemin hazırlayan İstanbul merkezli firmanın temsilcilik açılışını yapacağız.” diyen Başkan Takva,


“Heyecan verici başka bir boyutu da Ülkemizin İran’a açılan 3 sınır kapısından bir tanesi olan Kapıköy’de ilk ofisin açılışını yapıyoruz. Gürbulak ve Esendere’de Tax Free ofisi yok. Kapıköy Sınır Kapısı’nda açılması Kapıköy’ün kara sınır kapıları arasında geldiği noktayı ve önemini açık şekilde göstermektedir. Bu ilgili alaka uzun süreli bir araştırmayla hazırlanmış ve burada hizmete başlamıştır.” dedi.


Emeği geçenlere teşekkür eden Takva konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bu anlamda Joy Refund Firması Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Yılmaz ve çözüm ortakları, tüm firma çalışanlarına, Kapıköy Gümrük Müdürümüze ve Gümrük Turizm İşletmeleri Kapıköy Müdürüne teşekkür ediyorum. Kapıköy’de önemli bir eksiklik giderildi. Ayrıca yerel market zincirimiz olan YAKA Market ve Setur’un da Kapıköy’de açılması ve hizmet vermesi kapımızın uluslararası bir düzeye ulaşması noktasında önemli katkılarda bulunmaktadır.”


TAKVA: TURİST ARTIŞINA VESİLE OLACAK


Tax Free Ofisi’nin turist artışına da katkı sunacağını ifade eden Takva, “Benim iyimser tahminim ofisin burada olması geçişlerin yüzde 10 artmasına olanak sağlayacaktır. Bunun çok üzerine bir etki yaratacağına yönelikte rakamlar da verildi.” diye belirtti. 2023 turist hedefleriyle ilgili de konuşan Takva, “Bizim 2023 yılı sonu itibariyle 1 milyon turist hedefimiz vardı. Yeni yılın başında bu hedefi koymuştuk. Ancak kapımız uzun yıllar sizlerin de bildiği gibi sınırlı süreli bir şekilde hizmet verdi. Sabah 9’da açılıyordu 3-4 gibi kapanıyordu. Ancak 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren 7/24 hizmet vermeye başladı. Artık uluslararası düzeyde kurumsal yapıya ulaşmış oldu. Bu da hedeflerimize ulaşmamız noktasında önemli bir gelişmeydi.” şeklinde konuştu.


Takva ayrıca ofisin Van’ın yanı sıra bölge ve ülke ekonomisine de katkı sunacağını dile getirdi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.