Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van TSO İşbirliğinde Güçler Birleştiriliyor: Toplantıdan Ortak Kararlar

16 Eylül 2023
Van TSO İşbirliğinde Güçler Birleştiriliyor: Toplantıdan Ortak Kararlar

Van'da gerçekleşen Oda ve Borsa Müşterek Meclis Toplantısı'nda, bölge ticaret odaları önemli kararlar alarak işbirliği ve ekonomik büyümeyi hedefliyor. İşte detaylar!

Van TSO’da önemli toplantı ODA/BORSALARDAN ORTAK BİLDİRİ!


 Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ev sahipliğinde “Oda ve Borsa Müşterek Meclis Toplantısı” düzenlendi. 


Toplantı sonrası ortak bildiri yayınlandı. 15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Van TSO öncülüğünde gerçekleşen “Van Mutfak Gurme Fuarı”na katılım sağlamak üzere Van’da bulunan oda ve borsa başkanları, yönetim kurulu, meclis ve meslek komite üyeleri açılış sonrası, Van Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen “Oda ve Borsa Müşterek Meclis Toplantısı”na katıldı. 


M. Rifat Hisarcıklıoğlu Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nadir Akar, Balıkesir-Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Yıldırım Hakan Oral, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Mikail Kurt ve Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel katılım sağladı. Toplantıda konuşan Van Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van şehrini tanıtan bir sunum yaparak, oda çalışmalarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Sonrasında konuşan misafir oda ve borsa başkanları da kentleri ve odaları hakkında bilgiler paylaştı. 9 MADDELİK BİLDİRİ Toplantıda gündeme gelen 9 başlığa ilişkin müşterek çalışmalarda bulunmak üzere ortak karar alındı; 

1- Bölge illerinden İstanbul ve Ankara’ya yapılan uçak seferlerinin yetersiz olması, 

2- Bölgedeki illerden batı illerine yapılan uçak seferleri lokasyonlarının çeşitlendirilmesi, 

3- Van Edremit’ten Balıkesir Edremit’e uçak seferleri düzenlenmesi konusunda kamuoyu oluşturulması ve Balıkesir ile Van illeri arasında havayolu ulaşımının sürekli hale gelmesine ilişkin girişimlerde bulunulması,

 4- Pandemi döneminde zarar gören ve iflasın eşiğine gelen firmaların desteklenmesi, 

5- Odalar arası kapasite artırımı ve deneyim paylaşımı hususunda müşterek hareket edilmesi, sürekli iletişim halinde olunması,

 6- Oda/Borsaların ortak fuarlar düzenlemek üzere çalışmalar yürütmesi, 

7- Yurt dışı iş seyahatlerinde müşterek hareket edilmesi, 

8- Kara sınır kapılarında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin ortak hareket edilmesi, 

9- Erzurum Ticaret Borsası ev sahipliğinde Bölge İstişare Toplantısı düzenlenmesi.


Van TSO'da Önemli Toplantı - Oda/Borsalardan Ortak Bildiri!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), 15-17 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen "Van Mutfak Gurme Fuarı"na katılım sağlamak üzere Van'da bulunan oda ve borsa başkanları, yönetim kurulu, meclis ve meslek komite üyelerini ağırladı. Toplantı sonrası ortak bir bildiri yayınlandı.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nadir Akar, Balıkesir-Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Yıldırım Hakan Oral, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Mikail Kurt ve Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel katılım sağladı.

Toplantıda, Van Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van şehri hakkında bir sunum gerçekleştirerek oda çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Misafir oda ve borsa başkanları da kentleri ve odalarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Toplantıda gündeme gelen 

9 önemli başlıkta ortak kararlar alındı. 

Bu başlıklar şunlardır:

Bölge illerinden İstanbul ve Ankara'ya yapılan uçak seferlerinin yetersizliği.

Bölgedeki illerden batı illerine yapılan uçak seferlerinin lokasyonlarının çeşitlendirilmesi.

Van Edremit'ten Balıkesir Edremit'e uçak seferlerinin düzenlenmesi konusunda kamuoyu oluşturulması ve havayolu ulaşımının sürekli hale gelmesi için girişimlerde bulunulması.

Pandemi döneminde zarar gören ve iflasın eşiğine gelen firmaların desteklenmesi.

Odalar arası kapasite artırımı ve deneyim paylaşımı için müşterek hareket edilmesi ve sürekli iletişim halinde olunması.

Oda/Borsaların ortak fuarlar düzenlemek üzere çalışmalar yürütmesi.

Yurt dışı iş seyahatlerinde müşterek hareket edilmesi.

Kara sınır kapılarında yaşanan sorunların çözümü için ortak hareket edilmesi.

Erzurum Ticaret Borsası ev sahipliğinde Bölge İstişare Toplantısı düzenlenmesi.




Van haber Van haberleri Van sokak haber 






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.