Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van'da 2 mahallenin adı değişti 2 yeni mahalle

22 Şubat 2021
Van'da 2 mahallenin adı değişti 2 yeni mahalle

Van haber- Van'da Gürpınar ilçesindeki Güzelsu ve Tuşba ilçesindeki Ağartı Mahallelerinin isimleri Valilik kararıyla değiştirildi.

Van haber -Van'da Gürpınar ilçesindeki Güzelsu ve Tuşba ilçesindeki Ağartı Mahallelerinin isimleri Valilik kararıyla değiştirildi. Van'ın Gürpınar ilçesinde bulunan “Güzelsu” yerleşim yerinin ismi “Hoşab”, Tuşba İlçesindeki “Ağartı” Mahallesinin isminin de “Ayanıs” olarak olarak değiştirilmesi Valilik tarafından uygun görülerek tescillendi.

GÜZELSU MAHALLESİ HOŞAB OLDU

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, Van-Hakkari ve İran yolu üzerinde bulunan Hoşab Kalesi’nin bulunduğu Güzelsu Mahallesi ilçe merkezine 40 kilometre mesafededir. 19.yüzyıl ortalarında terk edilmiş olan Hoşab Kalesi, içerisindeki bölgenin dikkat çeken tarihi yapılarından biri olarak günümüze kadar gelmiştir. Mahalle sakinlerinin talebi ve ilçe belediyesinin almış olduğu karar üzerine, halk arasında da Hoşab olarak bilinen Güzelsu yerleşim yerine tarihi Hoşab kalesinin isminin verilmesi Valiliğimize teklif edilmiştir." denildi. 

AĞARTI MAHALLESİ AYANİS OLDU

Valilikten yapılan açıklamanın devamında, "Tuşba İlçemize bağlı  “Ağartı” mahallesinde Urartular tarafından yapılmış olan 2700 yıllık Ayanıs Kalesi bulunmaktadır. Bu yerleşim birimimiz de halk arasında Ayanıs olarak bilinmektedir. İlçe belediye meclisinin almış olduğu kararla Ağartı mahallemizin isminin de Ayanıs olarak değiştirilmesi Valiliğimize teklif edilmiştir." denildi


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.