Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

İran'da Mahsa Amini’nin öldürülmesini protesto eden bir kadın daha katledildi

25 Eylül 2022
İran'da Mahsa Amini’nin öldürülmesini protesto eden bir kadın daha katledildi

İran'da Mahsa Amini’nin katledilmesi ile başlayan protestolarda 20 yaşındaki Hadis Najafi'nin İran rejim güçleri tarafından öldürüldüğü açıklandı.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin "ahlak polisleri" tarafından katledilmesinin ardından başlayan protestolar devam ederken, 20 yaşındaki Hadis Najafi'nin İran rejim güçleri tarafından öldürüldüğü duyuruldu.


İranlı gazeteci Masih Alinecad, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, protestolara katılmaya hazırlanırken saçını topladığı görüntülerle İran'daki eylemlerin sembollerinden biri haline gelen 20 yaşındaki Hadis Najafi'nin dün Tahran'a yakın bir şehir olan Karaji'deki protesto gösterilerinde göğsüne, yüzüne ve boynuna isabet eden 6 kurşunla vurularak öldürüldüğünü duyurdu.Alinecad yaptığı paylaşımda "MahsaAmini'nin öldürülmesine karşı düzenlenen protestoya katılmaya hazırlanan 20 yaşındaki bu kız 6 kurşunla öldürüldü. 

20 yaşındaki #HadisNajafi, İslam Cumhuriyeti güvenlik güçleri tarafından göğsünden, yüzünden ve boynundan vuruldu. Sesimiz olun" diye seslendi.

Kaynak:Evrensel Net

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.