Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da kaldırım işgali engellenemiyor

23 Eylül 2022
Van'da kaldırım işgali engellenemiyor

Van’ın hemen hemen her sokağında ve caddesinde kaldırım işgalleri artarak devam ediyor. Yayalara ait olan kaldırımlar, kurallara uymamayı alışkanlık haline getiren esnaflar ve sürücülerin işgaline uğramaya devam ediyor.

Van’da gelenek haline gelen kaldırım işgali devam ediyor. Zabıtaların denetim noktasında bulunan kaldırımlar işgal edilirken özel gereksinimli bireylerin şehir merkezine çıkabilmesi adeta imkansız bir hal aldı. Kaldırımlar üzerinde bırakılan engelli yürüme bantları üzerinde kurulan sebze, meyve ve gıda ürünleri bir taraftan insan sağlığının tehdit ederken diğer taraftan defalarca gündeme getirilmesine rağmen sorununun çözüme kavuşturulamaması ise, vatandaşların tepkisine neden oluyor.


Zabıta ekipleri uğrayıp geçiyorlar


Van ’da gelenek haline gelen kaldırım işgali devam ediyor. Zabıtaların denetim noktasında bulunan kaldırımlar işgal edilirken özel gereksinimli bireylerin şehir merkezine çıkabilmesi adeta imkansız bir hal aldı. Kaldırımlar üzerinde bırakılan engelli yürüme bantları üzerinde kurulan sebze, meyve ve gıda ürünleri bir taraftan insan sağlığının tehdit ederken diğer taraftan defalarca gündeme getirilmesine rağmen sorununun çözüme kavuşturulamaması ise, vatandaşların tepkisine neden oluyor.



Kent genelinde esnaflar, sattıkları ürünleri kaldırımlarda teşhir ederek, kaldırımlar üzerinde usulsüz tezgahlar açıyor. Kaldırım işgali yüzünden vatandaşlar kaldırımları kullanamazken Zabıta ekipleri ise kaldırımların işgal edildiği cadde ve sokaklarda hiçbir denetim yapmadığı görülüyor. Özellikle İpekyolu Belediyesi’nin yeniden onardığı ve yeni imajına kavuşturduğu Ulu camii civarı Doğu caddesinde ki kaldırımlar tamamen esnaflar tarafından kapatılıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, kaldırım işgali yüzünden, kaldırımları kullanamadıklarını ve yolda yürümek zorunda kaldıklarını vurguladılar.



KALDIRIM İŞGALİ ENGELLENEMİYOR


Kentte görev yapan zabıta ekiplerinin göz göre göre hiçbir çalışma yürütmediğini kaydeden vatandaşlar, kaldırım işgalinin biran önce sona ermesini istedi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti.

Kaynak:Van Basın

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.