Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da 500 Öğrenci kapasiteli Eğitim Merkezi açıldı

13 Eylül 2021
Van’da 500 Öğrenci kapasiteli Eğitim Merkezi açıldı

Edremit Belediyesi tarafından Havaalanı Kavşağı’nda yapımı tamamlanan ESEM ve Edremit Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Edremit Belediyesi tarafından Havaalanı Kavşağı’nda yapımı tamamlanan ESEM ve Edremit Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı. 



Açılışa Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, Edremit Kaymakamı Muhammed Fuat Türkman, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, davetliler ve öğrenciler katıldı.  

 

500 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ


Açılışta konuşan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, merkeze ilişkin bilgiler aktararak şunları söyledi:



“Uzun bir süredir yapımına devam ettiğimiz eğitim merkezimizin açılışını yapacağız. Çalışmalarımızı projelerimizi çocuklarımızı dikkate alarak yapıyoruz. 


Yaklaşık 500 öğrenci potansiyelli, çok amaçlı salonların olduğu 1250 metre kare alana kurulu kültür merkezimizi açacağız. Hiçbir ücret ödemeden öğretmenlerimizin gayretleriyle inşallah üniversite kazanacaklar. Emeği geçen herkese, katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.”

 

“EN İYİ ORTAMLARDAN BİRİ


Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de yaptığı konuşmada merkezin önemine değindi.


Merkezin Van’daki en iyi ortamlardan biri olduğunu belirten Vali Bilmez, şunları söyledi:


“Sınava hazırlanan gençlerimizin ders çalışabileceği ortamlara ciddi anlamda ihtiyaç var. 


Bu bölge itibariyle de birkaç mahallemize hitap etmektedir. Burası ilde bulunabilecek en iyi ortamlardan biri. İnşallah gençlerimizin hayallerini gerçekleştirme konusunda ciddi bir katkı sunacaktır. Şu anda bizim de Büyükşehirde sürekli eğitim merkezimiz var. 


Pandemiden dolayı kısıtlı kişi alıyoruz. 3 binin üzerinde müracaat var. Onun için buranın da müşterisi çok olacaktır. Gençlerimiz inşallah bu merkez sayesinde hedeflerini yakalayacaklardır. 


Bunu gençlerimize kazandıran Edremit Belediye Başkanımıza, ekibine ve burada görev alacak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 


Merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”



AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas’ın da selamlama konuşması yaptığı açılış programı, açılış kurdelesinin kesilmesi ve merkezin gezilmesiyle son buldu.  


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.