Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Buldan: Kadınlar Ülkeyi Yönetmeye Talip

10 Eylül 2021
Buldan: Kadınlar Ülkeyi Yönetmeye Talip

Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Kadın Meclisi, önümüzdeki dönem planlamasının yapılacağı toplantı için Pervin Buldan başkanlığında bir araya geldi. Toplantı öncesi Buldan, açıklamada bulundu

 HDP Kadın Meclisi toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, kadınların kararlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, "Biz kadınlar ülkeyi yönetmeye talibiz" dedi. 


Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Kadın Meclisi, önümüzdeki dönem planlamasının yapılacağı toplantı için Pervin Buldan başkanlığında bir araya geldi. Toplantı öncesi Buldan, açıklama yapıyor.


 Kadın Meclisi toplantısını güçlü irade, birliktelik ve mücadele birikimiyle gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Buldan, “Bilinmesini isterim ki; geldiğimiz nokta; kadın hak mücadelesinde verdiğimiz emeğin, ortaya koyduğumuz kararlı mücadelenin başarıya ve kazanımlara ulaşmada ne denli önemli ve değerli olduğunu bir kez daha hepimize göstermektedir.


 Kadının siyaset hakkının olmadığı, kadın kimliğinin tamamen yok sayıldığı bir eşikten, kadınların kendi özgün mücadelesini örgütlediği ve bağımsız bir şekilde yükselttiği güçlü bir aşamaya geldik” dedi. 


‘HEDEFİMİZ BÜYÜK’

Son aylarda yürüttükleri kampanyalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Buldan, “Ancak bütün bunlar henüz bir başlangıç mahiyetindedir. Bilinsin ki hedefimiz çok daha büyüktür. Bizler kadınlar olarak bugün itibariyle ülkeyi yönetmeye talibiz. Buna yeteri kadar gücümüz de vardır, basiretimiz de vardır, örgütlülüğümüz de vardır. Tabi ki; mevcut tekçi erkek iktidarı, bu güçlü ilerleyişimizin farkındadır ve bu nedenle bir yandan toplumun tamamı ile mücadele halindeyken, diğer yandan da biz kadınlarla mücadele içerisindedir. Kadınlara yönelik bunca baskı politikası, gözaltılar, tutuklamalar, kayyımlar, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi, kadına yönelik şiddetin önünün sonuna kadar açılması bu amaçla yürütülmektedir. Kadını engelleyerek, erkek düzenlerine devam edeceklerinin hesabını yapmaktadırlar. Ancak karşılaşacakları yalnızca ve yalnıza hezeyan olacaktır” ifadelerini kullandı. 


KADINLARIN KARARLI İLERLEYİŞİ 

Kadınların yürütülen baskı politikalarından güçlenerek çıktığını belirten Buldan, kadınlar olarak kararlı ilerleyişleriyle devam edeceklerini söyledi. Buldan, şunları söyledi: “Hiçbir kadın kazanımımızı onların insafına bırakmayacağız ve hiçbir koşulda mücadelemizden geri adım atmayacağız. Yine bu amaçla, kadın siyasetini ve bir bütün olarak tüm ezilenlerin siyaset yapma imkanını tasfiye etmek amacıyla HDP’ye kapatma davası açtılar. Amaçları kadınları susturmak, ezilenlerin sesini kesmek, demokrasi, barış ve adalet taleplerini engellemektir. 


HDP kurulduğu günden bugüne çözüm ve barış politikası izledi. HDP eşitlik mücadelesi yürüterek bu ülkede barış olsun, huzur olsun hiçbir evladımız ölmesin yaşasın dedi.  HDP üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü olsun ve toplumun tamamı için gerçek bir adalet dedi. HDP eşit işe eşit ücret dedi. HDP herkes için iş, herkes için aş dedi. HDP savaşa karşı barışı, kaosa karşı çözümü, ranta karşı halkın refahını adil bir bölüşümü hedefledi. HDP kadına ve de çocuklara karşı işlenen her türlü suça karşı toplumsal cinsiyet eşitliğini savundu, önleyici ve koruyucu tedbirleri önerdi, İstanbul sözleşmesinden vaz geçmiyoruz dedi. Bütün bunları demeye devam edeceğiz. 

KAPATILMASI GEREKEN TALAN DÜZENİDİR

Bu ışığı söndüremeyecekler. Kamuoyuna tekrar tekrar ifade etmek isterim ki bu ülkede kapatılması gereken hırsızlık düzenidir, rant düzenidir, talan düzenidir. Bu ülkede kapatılması gereken kadına yönelik şiddeti devasa boyutlara taşıyan tekçi erkek düzendir, kutuplaştırmadır, ırkçılığı ve nefreti besleyen anlayıştır. Bakınız sırf bizi engellemek için yüzde 10 barajını getirenler kadınların bu barajı nasıl yıktığını hüsranla seyrettiler. Barajlar kadınları engelleyemedi fakat o barajlar şimdi onların ve erkek düzenlerinin önündeki engel haline geldi. Kendilerini kurtarabilmek için de şimdi barajı indirmeyi planlıyorlar.”



Kaynak:HABER ÇALDIRAN

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.