Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Aslan gider ayak projelerini teslim etmeye devam ediyor

31 Ağustos 2021
Aslan gider ayak projelerini teslim etmeye devam ediyor

Van’ın İpekyolu Belediyesi, ‘İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’ni coşkulu ve geniş bir katılımla açtı.

Açılışa Sanat Galerisini Van'a kazandıran İpek yolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcı Mehmet Göktepe, Belediye Başkan Yardımcıları, İpek yolu İlçe Kurum Müdürleri, Birim Müdürleri ve kalabalık bir vatandaş kitlesi katıldı.Van Atatürk Sanat galerisi ve parkın açılışını gerçekleştiren Van İpekyolu belediyesi başkan vekili Sinan Aslan,"Şehrimizde bir ilkin açılışını yapmanın haklı gururunu taşıyarak ilk sanat galerisi olan kültür ve sanat faaliyetlerinin evi olacak, böyle bir merkezi açmaktan son derece mutlu olduğumu sözlerime başlamadan ifade etmek istiyorum. Bizim coğrafyamız çok güzel bir coğrafya. Burada sıkıntılı şeylerle anılmak değil, bizim burada kültür sanat faaliyetleriyle anılmak istiyoruz. 


Şehrimize, ülkemize ve dünyaya yaptığımız kültürel, sanatsal, bilimsel ve ticari her türlü alanda katkılarla anılmak istiyoruz. Bunun için görevime başladığım ilk günden itibaren okul çağından önceki çocuklarımıza, okul çağındaki çocuklarımıza, hanımefendilere, beyefendilere ve yaşlılarımıza yönelik birçok proje gerçekleştirmeye çalıştık. 


AVRUPA'DAKİ ŞEHİRLERDEN HİÇBİR FARKI OLMAYAN ŞEHİR YARATMAK

 Bunların hepsini kalbimizle ve samimiyetimizle yaptık. Hiçbirini popülist amaçlarla veya birilerine yardakçılık olsun diye yapmadık. Devletin size bütün vatandaşlarımıza bütün kardeşlerimize şefkat eliyle yapmaya çalıştık. Burası büyükşehir benim amacım Van'ın 1 milyon 200 bin nüfusu var. İlçemizin üç yüz elli bin nüfusu var. Benim amacım burayı büyük bir köy olmaktan kurtarıp gerçekten büyük şehir olan Avrupa'daki şehirlerden ve kentlerden hiçbir farkı olmayan bir şehir yaratmaktı. 

ŞEHRİMİZ İÇİN BİR İLK

Sadece sanat galerisi değil burası şehrimiz için ilimiz için bir ilk. Kültürel sanatsal faaliyetlerin evi ve yuvası olacaktır. Bu park sanat temasıyla inşa edilmiştir. Bu da şehrimizde bir ilk. Sanat sokağı da şehrimizde bir ilk. Yarım kalan işlerimizde yapılacak. Dükkânların tek tip giydirmesi burayla uyumlu bir şekilde sonuçlanmasından sonra göreceğiz. 


BİRÇOK SANATSAL FAALİYET


Burada daha önce sıkıntılı, madde kullanan ve problemli insanların yuvasıydı. Aynı şekilde sokağımızda öyleydi. Gerek emniyet gerekse zabıtaların kontrolünde buralar artık cıvıl cıvıl olacaktır. Vatandaş buraya saat beşten sonra giremiyordu. Şimdi ise gece saatlerinde bile girebilecek. İnsanlar buraya klasik müzik dinlemek ve fotoğraflar çektirmek için geliyor. Heykeltıraş, ressam, çello ve piyano bunlar çok kıymetli şeyler. Belediye Başkan V. Sinan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü; “Atatürk’ün dediği gibi, ‘Sanatsız kalan bir toplumun, hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Ben bu şiarla buraları inşa etmek istedim, bu şiarla çalışma arkadaşlarımızla bu projeleri ürettik.


 Avrupa’daki şehirlerden ve kentlerden hiçbir farkı olmayan bir şehir yaratmaktı benim amacım. Yarım kalan işlerimiz var, inşallah dükkânların burayla uyumlu bir şekilde işlenmesiyle çok güzel bir yer olacak. Burası daha önce madde bağımlısı, problemli insanların yuvasıydı. Ancak bundan böyle Emniyet ve Zabıta Müdürlüğümüz personellerinin kontrolüyle burası cıvıl cıvıl bir yer olacak. Buraya akşam 17.00’dan sonra giremeyen insanlarımız, bundan böyle gecenin 12’ sinde 1’ inde 2’ sinde 3’ünde fotoğraf çekinmek, klasik müzik dinlemek için gelebilecekler. Van’da Eğitim Köşkleri, onlarca park yapımı başlattık, 106 tane sokağımızı aynı sanat sokağı gibi yenileyeceğiz. Kadınlarımıza yönelik Kapalı Spor Merkezleri yaptık. Bunların hepsi gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın kısacası tüm vatandaşlarımızın hayatına dokunabilecek projeler. Ancak tüm bu projeler arasında en çok hangisini sevdim derseniz ‘Sahil Bandı Projesi’ derim.


Bunlar ruhumuza değer katan bizler kıymetli kılan sanatsal faaliyetler.  Atatürk’ün dediği gibi; “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir”. diyor. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu projeleri ürettik. Projemiz sadece bu değil.  Bana en önemsediğiniz proje hangisi dediler, biz eğitim köşkleri açtık. Onlarca park yakın zamanda açılacak. Bir kısmı yetişiyor ama bir kısmı yetişmiyor.


BUTİK SOKAK 


106 sokağımız var. Sanat sokağı gibi bunların tamamını da yenileyeceğiz. Şu an ihalesi bitti. Çoğu inşaat halinde. Altmış tanesi bu sanat sokağı ve bundan daha çok nitelikli şekilde butik sokak olacak. Eğitim köşkleri açtık. Eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak için açılışlarını yaptık. Kadınlarımıza yönelik kapalı spor merkezleri yaptık. 


VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINA DOKUNABİLECEK PROJELER


Bunların hepsi Türkiye’de ilk. Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve vatandaşlarımızın hepsinin hayatına dokunabilecek projeler. Bunların arasından en çok sanat galerisi gönlümde yatan projelerden bir tanesi ama sahil bandı projesi, sahil bandı projesi Van içi gelmiş geçmiş en nitelikli ve en kaliteli projedir.


Orada iki milyon metrekareden bir alanı şehrimize kazandırdık. Belki milyarları bulacak kamulaştırma bedellerini belediyemizi muhattap etmeden Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın muhataplığıyla şehrimize kazandırdık. İnanılmaz bir alt yapı çalışması yaptık. Otuz metrelik yollar yaptık. 5-6 metrelik yolları yirmi metrelere çıkardık.  Belki İngiltere’de belki Avrupa’nın çok kıymetli yerlerinde olabilecek park projesi ve sahil bandı projesini yaptık. Oranın ekonomiye kazandırıldığını görebilseydik. Devlette süreklilik esas. Bundan sonraki arkadaşlarımız çok daha iyilerini yapıp bunun devamını getirebilsinler.


ÇOK KIYMETLİ BİR PROJE, SAHİL BANDI PROJESİ


Lütfen bu başlatılan projelere sahip çıkın. Bunlar sizin, çocuklarınız ve gençlerimiz için çok kıymetli projelerdir. Bunları yaparken herhangi bir beklenti içinde olmadık. Biz siyasetçi değil devlet adamıyız. Bu heykelleri tek tek ben beğendim. En ufak ayrıntılara varana kadar seçtik. Sahil bandını neden önemsiyorum, belki orası binlerce insanın giriş kapısı olacak. 


Turizmin gelişmesiyle eğlence alanlarının ve otel alanlarının oraya gelmesiyle iş yerlerinin orada kurulmasıyla ve Van Gölü’nün de geleceğinin kurtulması adına çok kıymetli bir proje. Belki yüzlerce ahır yıktık birçok kaçak inşaat yıktık. 


Görev süresince de bundan önce de haktan, hukuktan ve vicdandan hiç ayrılmadım. Bundan sonrada devlet makamı bana hangi görevi uygun görürse hiçbir zaman bunlardan ayrılmayacağım. Vatandaşımızın, yetimin, fakirin fukaranın hep hakkını korudum. Bütün işlemlerimizi şeffaf yaptık. Bütün yapılan bu hizmetlerde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, müdürlerime, başkan yardımcılarıma ve siz değerli kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum."dedi. 





Haber: Eyşan yetkin



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.