Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Ahmet Davutoğludan Recep Tayyip erdoğana sert cevaplar

20 Ağustos 2021
Ahmet Davutoğludan Recep Tayyip erdoğana sert cevaplar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yangın felaketinin yaşandığı bölgelerde gördükleri tablonun yürekleri dağladığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yangın felaketinin yaşandığı bölgelerde gördükleri tablonun yürekleri dağladığını söyledi. 


Davutoğlu, “Benim yüreğimi dağlayan ikinci husus da vatandaşlarımızın devlete ve sisteme olan güveninin sarsılmış olmasıdır. 


Yardım istemek zaaf değildir, zaaf Türkiye’yi bu yardıma muhtaç etmektir” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin PYK toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Devam eden orman yangınlarına işaret eden Davutoğlu, iktidarın uçaklara yönelik açıklamalarını ise “Tam bir iletişim faciası” olarak yorumladı.


“KAYYUM İLE YÖNETİLEN YER İFLAH OLMUYOR”


Hava aracı yok, Cumhurbaşkanı helikopterle havadan denetim yapıyor, bu olmaz” diyen Davutoğlu, Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Başkanının “düğündeydim” açıklamalarını da “yüzsüzce, pişkince” şeklinde değerlendirdi. Davutoğlu, “Bu olay bir kez daha gösterdi ki kayyum ile yönetilen hiçbir yer iflah olmuyor. Çünkü kayyum işi sahiplenmiyor” ifadelerini kullandı.


“YAZLIK SARAYIN MALİYETİNE 15 YENİ UÇAK ALINABİLİRDİ”


Türkiye'nin çalışır halde yangın söndürme uçaklarının bulunmamasına eleştirilerde bulunan Davutoğlu, şu açıklamalarda bulundu:


“Ortaya çıkan şu ki, yangın için alınan uçakların bakımları bile yapılmamış. eğer bu uçaklar gerçekten yangında kullanılamayacak kadar eskimiş, bozuk ise -ki görüntüler aksini gösteriyor- neden yenilerini alıp koymadınız envantere? 


Cumhurbaşkanı filosuna yeni uçaklar almak yerine yangın söndürmek için uçak alacaktınız. Marmaris'teki bir Yazlık Sarayın maliyeti 640 milyon lira. Bir yangın uçağının maliyeti 43 milyon lira. Bir Yazlık Sarayın maliyetine 15 tane yangın söndürme uçağı alınabilirdi. Cumhurbaşkanlığı filosundaki uçakların toplam maliyeti 8-9 milyar lira değerinde. Bu parayla 150'ye yakın yangın söndürme uçağı alınabilirdi”


“YARDIM İSTEMEK ZAAF DEĞİLDİR, ZAAF TÜRKİYE'Yİ BU YARDIMA MUHTAÇ ETMEKTİR”


Gündemdeki yardım tartışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Kaynak:Sözcü

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.