Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

öğretmen atamaları il içi boş kontenjan listesi açıklanan iller

09 Temmuz 2021
öğretmen atamaları il içi boş kontenjan listesi açıklanan iller

Öğretmen ihtiyaç listesi Bazı il milli eğitim müdürlüklerince ilan edilen il içi öğretmen ihtiyaç listesi de il içi tayin başvurusu yapacak öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı.

İl içi öğretmen ihtiyaç listesi, öğretmen atama sonuçları ve yer değiştirme tayin başvurusu döneminde önemli bir role sahip.


 Öğretmen ihtiyaç listesi Bazı il milli eğitim müdürlüklerince ilan edilen il içi öğretmen ihtiyaç listesi de il içi tayin başvurusu yapacak öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, hangi illerde il içi öğretmen ihtiyaç listesi ilan edildi ve kontenjanlar ne durumda?



İl içi öğretmen yer değiştirme başvuruları için geri sayım sona erdi. Başvuru sürecinde kritik bir role sahip olan il içi öğretmen ihtiyaç listesi de başvuruların başladığı 8 Temmuz itibarıyla yayınlanmaya başladı. Peki, 2021 için il içi yer değiştirme (tayin) kontenjanları nasıl şekillendi ve il içi öğretmen ihtiyaç listesi yayınlanan iller hangileri? İşte, il içi öğretmen ihtiyaç listesi görüntüleme ekranı ve merak edilen bilgiler...


2021 YILI ÖĞRETMEN İL İÇİ İHTİYAÇ LİSTESİ AÇIKLANDI MI?


İl içi atama için kontenjanları için ihtiyaç listesi il milli eğitim müdürlükleri tarafından yayınlanıyor. İllerin milli eğitim müdürlüğü resmi internet adresi üzerinden il içi tayin atama ihtiyaç listesini görüntüleyebilirsiniz.BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


1. Adaylığı kaldırılmış olmak,


2. 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,


3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4'üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2'nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır.


BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?


1. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.


2. Yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler; Elektronik Başvuru Formu'na yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden talep edeceklerdir.


3. Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.


4. Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu tercih edebileceklerdir.


5. Halen zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere 4, 5 ve 6'ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden, bulundukları eğitim kurumlarında 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.


6. Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 30 Eylül 2021 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 1 Ekim 2021 tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları il millî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.