Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Kadın girişimci, Van'da işsizlere istihdam alanı açtı

08 Temmuz 2021
Kadın girişimci, Van'da işsizlere istihdam alanı açtı

Van ilinde uzun yıllar el sanatları geleneğini devam eden iş insanı Özlem Azad Şimşek, gençlere ve iş öğrenmeye çalışanlara umut oldu.

Van ilinde uzun yıllar el sanatları geleneğini devam eden iş insanı Özlem Azad Şimşek, gençlere ve iş öğrenmeye çalışanlara umut oldu. 


EL EMEĞİ GÖZ NURU İŞLER


Özlem Azad Şimşek, "Bizim atölyemizde geri dönüşümdür. Geri dönüşüme çok önem veriyoruz. Çünkü insanlar kullandıkları şeylerden sıkılabilir. Bunları yenileye bilmek için bizde oluşturulan boya, fırça ve malzemeleri ile beraber evde beğenmediğin bir ürünü tekrardan yenileyip aynı şekilde kullanma şansı var. Onun dışında elle yapılan el emeği göz nuru işlerimiz var. 


BURAYA GELENLER, SANATÇI OLMASINA GEREK YOK


Bir işletmeci olarak; en büyük farkımız, el sanatları atölyesi önceliğimiz var. Çünkü bu işi kurarken insanlara hem el becerilerini geliştirmeyi ve aynı zaman da rehabilitasyon ortamı oluştura bilme imkanımız var. 


Buraya gelenlerin illa ki sanatçı olmalarına gerek yok, sadece günü birlik kafa dağıtma, işin yorgunluğunu atabilme, ondan sonra evde boş zamanı olan yetişkin veya çocuk grupları ile zaman geçirebiliriz.  Bu işe başlarken öncelikle evde başladım. Gittikçe talep gelmeye başladı. 

Çok cüzi miktarlarla işte sanat kısmı günü birlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek, fiyatlarla olsun istiyoruz. Biz meraka düşürüyoruz. 


BÖYLE BİR ATÖLYE VAN’DA YOK


Biz doğayı çok çabuk kirletebiliyoruz. Bazı şeyleri çok çabuk tüketebiliyoruz. Onun için geri dönüşümü mümkün olan her şeyi tekrardan yaşamımıza dâhil olabiliyor. Bizim iş yerimiz gibi olan bir atölye daha önce görmedim.


BURADA KENDİLERİNE İŞ İMKANI SAĞLANIYOR


Kulüp çalışmalarımız var. workshop yapmayı düşünüyoruz. El sanatlarına ilgi duyan bütün arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. 


Günü birlik isterse; aylık cüzi miktarlarla biz bu sanatı herkese göstermek isteriz. İlla ki bir insanın "avukat, doktor ya da mühendis olacak" diye bir şey yok. Bence bir insanın elinin altın da ek bir işi olması gerekiyor. Bunun dışında çıraklık eğitim merkezi ile çalışıyorum.


 Oradan öğrencilerimiz geliyor. Burada 4 günlük stajlarını oradan da lise eğitimini meslek lisesi diplomalarını almak için normal örgün eğitim olarak haftanın 1 günü gidiyorlar ve bu alanda çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerini alarak ileride yaşamlarında eğitimci ya da usta öğretici olabiliyorlar. 


Burada gelen kişilere işi öğreterek para kazandırıyoruz. Para kazanmak ve işi öğrenmek için bizlere başvuru yapabilirler. 


Bizler istihdam oluşturmak için çaba sarf ediyoruz."diyerek noktaladı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.