Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van TSO Başkanı Necdet Takva; Van kahvaltısını Dünya Konuşuyor

03 Haziran 2021
Van TSO Başkanı Necdet Takva; Van kahvaltısını Dünya Konuşuyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Basın buluşması’ programı kapsamında basınla kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.


Programa; Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcıları Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Değer, Eren Görsel Görmen, Burak Gültepe ve Necip Oflas, Van TSO Meclis Başkanı Yasin Ertürk ile kentteki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı.


Toplantıda kahvaltının Van için ve Dünya için önemine değinen Başkan Takva,Van kahvaltısını, diğer coğrafyalardaki kahvaltılardan ayıran özellikleri ortaya koymak için "Dünya Kahvaltı Günü" etkinliklerini başlattıklarını belirten Takva, "Etkinliğimiz yoğun ilgi gördü. Birçok ülkeden, bütün şehirlerden insanlar hazırladıkları kahvaltı soflarıyla etkinliğimize destek verdi. 


Bütün ülkelerden, kentlerden insanların kendi kahvaltı kültürleri ile etkinliğe katılmaları konusunda çalışma yürüttüklerini anlatan Takva, şöyle devam etti:"Van kahvaltısında 20'ye yakın ürünün 4'ünü tescillemiş bulunuyoruz. 


Geçen yıl, Japonya'dan ABD'ye, Şili'den Meksika'ya, Kanada'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne, Dubai'den Arap ülkelerine, İran'dan, Rusya'dan birçok kişi etkinliğimize video ve fotoğraflarla destek verdi. Bütün insanlardan en önemli beslenme öğünü olan kahvaltı sofralarını 6 Haziran Pazar günü saat 11.00'de hazırlayarak bir paylaşımla kutlamalarını diliyor ve bekliyoruz.


 Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var. Bu mutluluğu bütün dünyayla paylaşmak istiyoruz. Bu artık sahiplenilen bir mesele oldu. Biz bunu uluslararası kurumlar nezdinde de tescillemeye çalışıyoruz. BM Genel Sekreterliği ve TBMM Başkanlığından her yıl haziran ayının ilk pazar gününün Dünya Kahvaltı Günü olarak ilan edilmesi için talepte bulunduk.


""Kahvaltının tanıtımına ilişkin etkinlikleri önemsiyoruz.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.