Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

İpekyolu Belediyesi Van’ın sokaklarını modernize etmeye devam ediyor

29 Mayıs 2021
İpekyolu Belediyesi Van’ın sokaklarını modernize etmeye devam ediyor

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, inşaat çalışmalarına başlanan Caddede incelemelerde bulundu.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, inşaat çalışmalarına başlanan Caddede incelemelerde bulundu. 


*Başkan V. Aslan'dan caddenin kısa süre içerisinde tamamlanması talimatı*


İpekyolu Belediyesi geçtiğimiz günlerde projelendirdiği Yüzbaşıoğlu Caddesinin yenilenmesi çalışmasına başladı. Van’ın en işlek caddelerinden biri olan Yüzbaşıoğlu Caddesindeki çalışmaları yerinde inceleyen, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, incelemelere katılan Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş ve İcracı Müdürlerden bilgi aldı.  Caddenin yenilenmesinden sonra, ilçenin en modern caddelerinden biri olacağını ifade Başkan V. Aslan, “Yüzbaşıoğlu Caddemiz şehrin kalbi, ticaretin de nabzının attığı yerlerden biridir. İnşallah İlgili Müdürlüğümüz başta olmak üzere, ekiplerimiz ve müteahhit firma en hızlı ve en güzelini yaparak, kısa süre içerisinde buradaki çalışmaları bitirecektir. Buradaki amacımız, çalışmaların neticesinde Büyükşehir’e olması gerektiği gibi, modern sokaklar kazandırmak. Alt yapısıyla, yolu, ışıklandırması ve dükkân cephe giydirmeleri ile modern görünüme sahip bir kent, bir Büyükşehir ve bu Büyükşehir’in kalbi olan İpekyolu’nu marka haline getirmeyi hedefliyoruz. VASKİ, VEDAŞ, Türk Telekom, AKSA vb. alt yapı kuruluşları ile ortak çalışarak, sorunsuz ve güzel bir cadde yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte esnaf arkadaşlarımızın çalışmalarımızdan rahatsız olacağının farkındayız, ancak kendilerinden sabretmelerini buradan rica ediyorum.  


İnşallah çalışmalarımızın tamamlanmasıyla, kentimiz Cadde ve Sokakları çok güzel olacak.” dedi. Yüzbaşıoğlu Caddesinden sonra, Sanat Sokağı ve Parkı alanında yapılan çalışmalrı inceleyen Başkan V. Aslan, buradaki çalışmalarında kısa süre içerisinde tamamlanarak, Sokağın vatandaşların hizmetine sunulması talimatını verdi.


Çalışmalar kapsamında; Caddenin drenaj, elektrik, su, kanalizasyon ve diğer tüm alt yapı sorunlarının giderilerek, Caddede dış cephe giydirmesi, yaya kaldırımları, ihtiyaçlar çerçevesinde mimari fonksiyonlar, heykel çalışmaları, konsept tasarım aydınlatma, araç yolunda yenileme ve peyzaj uygulamasının gerçekleştirileceği belirtildi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.