Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van Esob Başkanı Berge, “esnaf bayram alışverişi getirisinden mahrum kalmıştır”

28 Nisan 2021
Van Esob Başkanı Berge, “esnaf bayram alışverişi getirisinden mahrum kalmıştır”

VANESOB Başkanı Berge: “Tam kapanma sürecinde esnafımıza hibe desteği verilmelidir.”

VANESOB Başkanı Berge: “Tam kapanma sürecinde esnafımıza hibe desteği verilmelidir dedi .


Tam kapanma kararını değerlendiren Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı Sayın İsa Berge, “Milletimizin sağlığı için bazı kararlar alınabilir ancak bu süreçte esnafımıza da hibe desteği sunulmalıdır.” dedi.   

“Esnafımız, bayram alışverişi getirisinden mahrum kalmıştır”

“Tam kapanma kararı sonrasında en çok zorlanan kesim, hiç şüphesiz esnaf ve sanatkarlarımız olacaktır.” diyen başkan Berge, “Ramazan bayramı alışverişinde biraz olsun ekonomik getiri bekleyen esnafımız, bundan da mahrum kalmıştır. Milletimizin sağlığı için alınan tam kapanma kararı uygulanabilir ancak bu zorlu pandemi sürecinde esnafımızı da rahatlatacak mali adımlar atılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Hibe desteği verilmelidir

Esnaf ve sanatkarın tam kapanma sürecini rahat atlatabilmesi için gerekli mali desteklerin verilmesini isteyen Berge, “Pandeminin başladığı günden buyana hükümetimiz esnafımıza destek sunmuştur. Ancak bir yıldan fazladır çok zor durumda olan esnafımıza daha fazla sahip çıkılmalıdır. Tüm resmi borçlar altında ezilen esnafımıza, mutlaka hibe verilmelidir. Aksi takdirde esnafımız giderek borç batağına sürüklenmiş olacaktır. SGK, BAĞKUR ve vergi gibi ertelenen borçların günü geldiğinde ödeme zorunluluğu olduğu da bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.

Kira sorununa acil çözüm bulunmalıdır

Pandeminin başladığı günden buyana kapalı olan esnaf grubunun olduğuna dikkat çeken Berge, “Özellikle kapalı olan esnaf grubumuz tam bir çıkmazdadır. Hükümetimizin de gündeme getirdiği kira muafiyeti yasası biran önce hayata geçirilmelidir. Devletimiz, resmi kurumların kiracısı olan esnaftan pandemi sürecinin bitimine kadar kira almamalıdır. Kepengi kapalı olan esnafımız zaten bitmiş durumdadır, yarı zamanlı hizmet veren esnafımız da yeterli düzeyde iş yapamamaktadır” görüşlerine yer verdi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.