Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

italyano

Van Gölü'nde İnci Kefali Bereketi

15 Ekim 2024
Van Gölü'nde İnci Kefali Bereketi

Van Gölü’nde nesli koruma altına alınan inci kefali, koruma tedbirleri sayesinde popülasyonunu artırarak balıkçılara umut veriyor.

Van Gölü’nde yaşayan inci kefalinin popülasyonundaki artış, balıkçıları sevindiriyor. Son yıllardaki koruma tedbirleri sayesinde nesli koruma altına alınan inci kefali, bu yıl balıkçıların yüzünü güldürüyor. 2024 sezonu için bereketli bir yıl bekleniyor.


Van Gölü, 3 bin 712 kilometrekare yüzölçümüyle Türkiye’nin en büyük sodalı gölü ve dünyanın en derin 15. gölü olarak biliniyor. Bu gölde yaklaşık 20 bin insan inci kefalinden geçimini sağlıyor.


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Dr. Mustafa Akkuş, Van Gölü’nün iç sularımızdaki en büyük balık stokunu barındırdığını belirtti. 2024 yılındaki av yasağının sona ermesiyle balıkçılık faaliyetlerinin yeniden başladığını ifade eden Akkuş, koruma çalışmalarının devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bu yıl balıkçıların ağlarının dolu dolu olmasını beklediklerini belirtti.


Balıkçı Mehmet Ateş, havaların sıcak olması nedeniyle balıkların dağınık halde olduğunu, ancak bu yıl balık göçünün yağışlı geçtiğini ve dolayısıyla balıkların göçünü rahat bir şekilde tamamladığını söyledi. Kar yağışının başlamasıyla birlikte balıkların daha belirgin hale geleceğini ifade etti.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.