Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

italyano

Van’da Yağış Alarmı! 5 İlçede Sel Tehlikesi

14 Ekim 2024
Van’da Yağış Alarmı! 5 İlçede Sel Tehlikesi

Van Valiliği, ilin doğu ve kuzey bölgelerinde etkili olması beklenen şiddetli yağışlar nedeniyle 5 ilçede yaşayan vatandaşları uyardı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray ve Başkale ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı belirtildi.


Ani sel, su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.


Özellikle akşam saatlerinde yağışların şiddetlenerek Van genelini ve Bitlis’in doğu ilçelerini etkisi altına alması bekleniyor.





Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


 ” İlerleyen saatlerde Van ilinin doğu ve kuzey ilçelerinde (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray ve Başkale)  aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.


Yağışların akşam saatlerinde Van ilinin geneli ve Bitlis’in doğu ilçelerinde etkisini göstereceği tahmin edilmektedir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” Denildi.





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.