Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

italyano

VASKİ: Erciş’te Siyanür İddiaları Asılsız

08 Ekim 2024
VASKİ: Erciş’te Siyanür İddiaları Asılsız

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi, yapılan analizlerde içme suyunda siyanür veya diğer olumsuzlukların tespit edilmediğini açıkladı.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ), Van'ın Erciş ilçesinde su tünellerinde siyanür tespit edildiğine dair çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. VASKİ, yaptığı analizlerde içme suyunda herhangi bir olumsuzluk, renk, koku veya siyanür gibi risk teşkil eden durumların tespit edilmediğini belirtti.


Açıklamada, "10.09.2024 tarihinde Van Erciş Morgedik Barajı dip savağında meydana gelen arıza nedeniyle suyun renginde ve kokusunda değişim gözlemlendiği iddiaları asılsızdır" denildi. Su alımının Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yönetilen Morgedik Regülatörü'nden yapıldığı ifade edildi. Erciş Morgedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin giriş ve çıkış suyunda düzenli olarak fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve ağır metal analizleri yapıldığı vurgulandı.


Ayrıca, Erciş Morgedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin 2024 yılı akredite analiz raporu sonuçlarının Ulusal Su Bilgi Sistemi’ne (USBS) kaydedildiği belirtildi. VASKİ, vatandaşa sunulan arıtılmış içme suyu kalitesinin mevzuatlara uygun olduğunu ve herhangi bir risk oluşturmadığını açıkladı.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.