Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Türk-İş'ten Yükselen Ses: "Yaşamak İçin Mücadele

25 Eylül 2024
Türk-İş'ten Yükselen Ses: "Yaşamak İçin Mücadele

Türk-İş'e bağlı sendikalar, 81 ilde eş zamanlı iş bırakma eylemiyle hayat pahalılığına, adaletsiz vergi sistemine ve ücret dengesizliğine dikkat çekti. Sendika temsilcileri, refah seviyesine ulaşmak için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Türk-İş'e bağlı sendikalar, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak bir saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. TCDD Van'da basın açıklaması yapan TCDD 5. Bölge Demiryol İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Halit Öngel, "Almış olduğumuz ücretler refah seviyesine ulaşana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Öngel, hayat pahalılığı, adaletsiz vergi sistemi ve işsizlik gibi sorunların işçilerin yaşam şartlarını zorlaştırdığını belirtti.


Son dönemde artan zamlara dikkat çeken Öngel, "Bıçak kemiğe dayandı. Ekonomik krizin bedelini işçiler ödemeyecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca, vergi adaletsizliğine vurgu yaparak, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğini savundu.


Kamu kesiminde yaşanan ücret dengesizliğine de değinen Öngel, toplu iş sözleşmelerinin başlangıç tarihlerinin düzeltilmesi gerektiğini ifade etti. Emeklilik sistemindeki sorunların çözülmesi ve kıdem tazminatının tavan miktarının brüt asgari ücretin 7,5 katı olması gerektiğini vurguladı.

Türk-İş, yalnızca işçilerin değil, tüm dar gelirli kesimlerin insana yakışır şartlarda yaşaması için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.