Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Çatak’ta Su Sorunu Çözülüyor

23 Eylül 2024
Çatak’ta Su Sorunu Çözülüyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak ilçesinde iki ayda 10 bin metre yeni içme suyu hattı çekerek su sorununu çözmeye yönelik önemli adımlar attı. VASKİ, dağlık arazideki zorluklara rağmen birçok mahalleye su ulaştırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), Çatak ilçesinde su sorununu gidermek amacıyla önemli bir projeye imza attı. İki ay içinde, sarp arazide toplam 10 bin metre yeni içme suyu hattı çekildi. VASKİ İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Habip İcat, "Dağları tepeleri aşarak, kayaları kazarak ilçeye su getiriyoruz" dedi.


Yeni hatlar, Sırmalı, Karşıyaka, Görentaş, Büyükağaç ve Konalga mahalleleri gibi birçok bölgeyi kapsıyor. Ayrıca, kent merkezindeki bazı mahallelerde 1000 metre kanalizasyon hattı da yenilendi. İcat, kısıtlı imkanlarla bile çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, “Altyapı sorunlarını ortadan kaldırana kadar çalışacağız” ifadesini kullandı. Çatak, uzun zamandır hizmetten mahrum kalan ilçelerden biriydi ve bu projeyle su sıkıntısı sona eriyor.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.