Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van'da Yağışlar Sel ve Taşkınları Beraberinde Getirdi

20 Eylül 2024
Van'da Yağışlar Sel ve Taşkınları Beraberinde Getirdi

Van Büyükşehir Belediyesi, yağış sonrası sel ve taşkınlara müdahale ederken, Eşbaşkan Abdullah Zeydan, Kurubaş Deresi’nin ıslahı için Devlet Su İşleri’ni göreve çağırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi, şiddetli yağışlar sonrasında tüm ekiplerini seferber ederek sel ve taşkınlara müdahalede bulundu. Taşkının yaşandığı Kurubaş Deresi’nde incelemelerde bulunan Eşbaşkan Abdullah Zeydan, Devlet Su İşleri (DSİ) için sorumluluk çağrısında bulundu.


Yağışların ardından İpekyolu ilçesi Buzhane Mahallesi’nde meydana gelen taşkın, dere kenarındaki evleri ve bahçeleri su bastı. Zeydan, bölgede yaptığı açıklamada, "Kurubaş Deresi DSİ’nin sorumluluğunda, ancak standartlara uygun bir ıslah çalışması yapılmamış. Son 6 ayda ikinci kez sel yaşanıyor. Bu duruma çözüm bulunmaması kabul edilemez" dedi.


Mahalle sakinlerine geçmiş olsun dile getiren Zeydan, DSİ’ye çağrıda bulunarak, "Kurubaş Deresi’ni standartlara uygun hale getirin. Eğer yapmıyorsanız, sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne verin" ifadelerini kullandı. Zeydan, ayrıca, Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi olarak vatandaşların yanında olacaklarını vurguladı.


İpekyolu Belediyesi, kurumu daha önce DSİ’ye uyararak dere yatağındaki köprülerin yetersiz kaldığını ve taşkın riskini artırdığını belirtmişti.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.