Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

VASKİ, Van'da 6.300 Metre Yeni İçme Suyu Hattı Çekti

19 Eylül 2024
VASKİ, Van'da 6.300 Metre Yeni İçme Suyu Hattı Çekti

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), su sıkıntısı yaşayan mahallelere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla 6.300 metre yeni içme suyu hattı döşeyerek altyapıyı güçlendiriyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ), kentin birçok mahallesinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kentte su sıkıntısı yaşayan mahallelere yeni içme suyu hatları çeken VASKİ, Sıhke TOKİ, Yalımerez Mahallesi, Beyüzümü Mahallesi ve MEMUR-SEN TOKİ’de 6 bin 300 metre içme suyu hattı çekti. 


VASKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, çalışmalarına hız verdi. Mevsim bitmeden kentin altyapısını yenilemek ve su olmayan mahallelere yeni içme suyu hatları çekmeyi hedefleyen ekipler, Sıhke TOKİ, Yalımerez Mahallesi, Beyüzümü Mahallesi ve MEMUR-SEN TOKİ’de 6 bin 300 metre içme suyu hattı çekti. 


VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir ve Genel Müdür Yardımcısı İrfan Civakli, yeni yapılan içme suyu hatlarını yerinde inceleyerek, ekiplerden bilgi aldı. Kentin altyapısına büyük önem verdiklerini dile getiren VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir, “Burada yapılan çalışmalar büyük çalışmalar. Herkesin emeğine sağlık, kentin altyapısı bizim için büyük önem arz etmekte, son 4 ayda kent merkezi ve tüm ilçelerimizde büyük projeler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Su ve kanalizasyon altyapılarını tamamen yenilemeye kararlıyız. Daha sağlıklı bir alt yapı için tüm ekiplerimiz şuan seferber olmuş durumda” dedi. 


Suya ulaşmamış tek bir vatandaş kalmasın’


“İçme ve kullanma suyuna ulaşmamış tek bir vatandaş kalmasın” şiarıyla hareket ettiklerini dile getiren VASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Vedat Karabulut, “2024 tahmini kayıtlara göre ilimiz nüfusu 1 milyon 131 bin civarında. Van’ı ziyaret eden yerli/yabancı turistler ile birlikte yaklaşık olarak 1 milyon 831 bin nüfusa hizmet vermekteyiz. İçme ve kullanma suyuna ulaşmamış tek bir vatandaşımız kalmasın şiarıyla, ihtiyaç olunan yerler için çalışmalar hazırlandı ve 5 yıllık stratejik plana dahil edildi” dedi.


Üç şube müdürlüğüyle birlikte içme suyu hatlarındaki arızaların onarıldığını aktaran Karabulut, yaptıkları çalışmaları şöyle aktardı: “Yeni yapılar için bağlantı taleplerinin karşılanması ve bağlantıların yapılması, ilimiz genelinde bulunan 576 adet tesiste elektrik ve mekanik arızaların onarımı, il genelinde içme ve kullanma suyu için kurulan 450 adet sondajın işletmede sürekliliğinin sağlanması amaçlı arızaların onarımı ve yine bağlı bulunan motor sarım atölyesinde sondaj motorların sarım ve tamir işlemlerinin yapımını, halkımıza sağlıklı içme ve kullanma suyunu ulaştırmak amaçlı ilimiz genelinde bulunan bin 200 adet depoda dezenfeksiyon için İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinin denetimi ve rutin kontrolleri altında klorlama işlemlerinin yapılmasının yanı sıra, kronikleşmiş ve yıllardır içme suyu sorunu yaşayan mahallerde projeler üretip hayata geçirmeye devam ediyoruz. Tespit ettiğimiz ve kronik hale gelmiş mahallelerde üretilen projeler tek tek hayata geçiyor. MEMUR-SEN TOKİ’de kısmi olarak içme suyunu taşıma su ile sağlayan ve yeni imara açılmış alanlar için yeni çektiğimiz hat ve terfi ile birlikte buradaki içme suyu sorununu çözüme kavuşturmuş olduk. Yıllardır arıza veren SIHKE TOKİ, Yalımerez ve Beyüzümü mahallesinin bir kısmını besleyen içme suyu hattında yapılan analizlerde işletmesi mümkün olmamakla birlikte, her arıza verdiğinde Bostaniçi, Yalımerez, SIHKE TOKİ, Beyüzümü, Kıratlı, Karpuzalan, Bostaniçi TOKİ, Samancılar ve Esenler mahallelerinde 24 saate yakın su kesintisine gitmek zorunda kalıyorduk. 3 bin metre boru ile hat yenileme ve Yalımerez mahallesinde nüfus projeksiyonuna göre bin 700 metre içme suyu hattı çekilerek projemizi tamamladık.”


Yeni projelerde uygulama aşamasına geçildi


Taşıma su ile içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak zorunda kalınan Kurubaş AFAD Evleri ve Karpuzalan AFAD 2 ve 3’üncü etap evlerinde projeler hazırlanıp uygulama aşamasına geçildiğini aktaran Karabulut, “Bu iki mahallemize yeni iki terfi merkezi ve 7 bin metre hat çekilerek çözüm sunmuş olacağız. Özellikle yıllar bazlı içme suyu sorunu yaşayan mahallelerimiz için 6 ayda projelendirdiğimiz ve uygulamaya geçtiğimiz alanların yanı sıra, eski hatların yenilenmesi, yeni imar alanları için altyapı çalışmaları, alternatif su kaynakları, Van gölü havzasının korunması, suyun kontrollü ve bilinçli kullanılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması gibi alanlarda da çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir” diye konuştu.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.