Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van’da minibüs ücretleri zamlandı, otobüslere zam yok!

02 Ağustos 2024
Van’da minibüs ücretleri zamlandı, otobüslere zam yok!

Van’da 2024 yılı Ağustos ayı UKOME Kurulu sonucunda, toplu taşımaya zam geldi.

Mahalle ve ilçeler arası minibüs ücretlerine zam gelirken mor otobüslerde zam uygulanmayacak.Van’da yapılan UKOME toplantısının ardından özel halk otobüsü (mavi), minibüs ve taksi ücretlerine yüzde 25 zam geldi. Belediyeye ait mor otobüslerde ise fiyatlar değişmedi.

13.50 olan minibüs ücretinin 16 TL’nin üstüne çıkacağı öğrenilirken yeni fiyat tarifesinin pazartesi gününden itibaren uygulamaya geçmesi bekleniyor.


Van Büyükşehir’den konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Büyükşehir Belediyesi’ne ait öz-mal (Mor) otobüsleri taşıma ücretlerine herhangi bir zam kararı alınmamıştır. Sadece Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve üye esnaflarının, ülkemizde artan maliyetler (yakıt-sigorta-bakım vs.) nedeniyle yolcu taşıma ücretlerinde yüzde 40 ile yüzde 70 oranında zam yapılması talebinde bulunulmuş, ancak Büyükşehir Belediyemiz tarafından talep yerinde bulunulmamış olup,  sadece Van ili sınırları içinde hizmet veren H (Halk Otobüsü), M (Minibüs), V (Minibüs), T (Taksi) ve S (Servis) plakalı toplu taşıma araçları ve gemiyle yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflere yüzde 25 oranında zam yapılmıştır. Yani bu karardan da anlaşılacağı üzere Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mor otobüslerde herhangi bir ücret artışı yapılmamıştır. Aksine 120 TL olan Van-Bahçesaray arası otobüsün ücretlendirmesi aşağı çekilerek 100 TL seviyesine indirilmiştir.” denildi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.