Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Hayvanseverlerden Van Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

27 Temmuz 2024
Hayvanseverlerden Van Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Vanlı hayvanseverler Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ı ziyaret etti.


Ziyaret sırasında taleplerini dile getiren hayvanseverlere hitaben konuşan Eşbaşkanlar,Meclis’ten geçirilen yasayı asla kabul etmediklerini, buna karşı mücadele edeceklerini dile getird.


Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren yasa tasarısına karşı çıkan bir grup hayvansever, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan ile görüşen hayvanseverler, Van’da bulunan sokak hayvanları için Eşbaşkanlardan tedavi, mama ve rehabilitasyon konularında yardım istedi. Görüşmede TBMM gündeminde bulunan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısı da konuşuldu. 


Büyükşehir Belediyesi olarak her daim sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını belirten Eşbaşkan Neslihan Şedal, “Bugün Meclis’ten geçirilmek istenen yasa tasarısına karşı mücadele eden bir parti olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi. 


Bu yasayı uygulamayacağız’


“Bizim yaşam mücadelemiz bu evren içerisindeki her varlığın yaşam hakkını savunmaktır, bunları korumaktır” diyen Şedal, şunları söyledi: “Dolayısıyla bizim mücadelemiz temel perspektifimiz ekolojik, toplumsal, demokratik ve kadın özgürlükçü bir yaşam felsefesi üzerinedir. Hal böyleyken mücadele ettiğimiz, uğruna belki sokaklarda olduğumuz, yerelde politikalar ürettiğimiz hayvanları koruma meselesi de bunun gibidir. Yaşamı koruma meselesidir. Bu yasanın kabul edilmesi Meclis’ten geçirilmesi durumunda asla bunu uygulamayacağımızı, her zaman yaşamdan yana tavır alacağımızı, bedeli ne olursa olsun asla bu katliamın bir parçası olmayacağımızı bilmenizi isteriz. Bizi biz yapan toplumsal değerler vardır. Bu toplumsal değerlerin en temeli de yaşam hakkını savunmaktır. Ama sadece insan için değil, sizinle birlikte yaşayan her varlık içindir.” 


Sizler yaşam hakkını savunuyorsunuz’


Daha sonra konuşan Eşbaşkan Abdullah Zeydan, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin genel kuruldan dönmesinin tüm vicdanları rahatlatacağını ifade ederek, DEM Partinin ekolojik demokratik bir paradigmaya sahip bir oluşum olduğunu söyledi. 

Doğadaki her bir ağacın her bir canlının yaşam hakkını korumak desteklemek ve onun yaşam koşullarını iyileştirmenin ana sorumluluklarından biri olduğunu belirten Eşbaşkan Zeydan, “Biz doğayı insanı bütün canlıları koruyan bir anlayışa sahibiz. Sizin de bu yürütmüş olduğunuz çalışmaları çok değerli buluyor, çok kutsal olduğuna inanıyoruz. Çünkü siz yaşam hakkını savunuyorsunuz ve bizler sizinle aynı yerdeyiz aynı yerde duruyoruz” dedi. 


En ağır eleştirileri dahi başımızın üstünde taşırız’


Yeni bir yönetim olduklarını ve birçok eksiklerinin bulunduğunu belirten Eşbaşkan Zeydan, şöyle devem etti: “Biz hiçbir zaman kendimizin dörtdörtlük olduğuna inanmadık. Herkesin fikrine ihtiyacımız var. Bu eksiklikleri ortak akılla toplumsal akılla giderebiliriz. Üzülerek belirtmek isterim ki halen burada halkın iradesini yok sayan görmezden gelen gibi bir tutum var. Bu iradenin başarısız olması için özenle geliştirilen politikalar var, algılar var. Sizler de belki duyuyorsunuz, görüyorsunuz. Bizim için ‘yönetemiyorlar’, işte ‘beceremiyorlar, bakın burada bu eksiklikler var’ denilerek algılar yapılıyor. Bütün bu algıların da elbette bizlere faydası olacaktır. Biz olumlu olumsuz tüm eleştirilere açığız. İlgili kurumlardan gelen en ağır eleştirileri de başımızın üstünde taşırız. Bunun ortadan kaldırılması için de ortak çalışma iradesini ortaya koyarız.”


Biz bütün canlıların yaşam hakkını savunuyoruz’


Yasa tasarısının komisyondan geçtiğini de söyleyen Eş Başkan Zeydan, “Üzülerek söylüyorum yasa şimdi genel kurul aşamasında. Mecliste partili arkadaşlarımız bütün gücünü kullanarak bütün hassasiyetleri göz önünde bulundurarak yasaya karşı duracaklardır. Temennimiz buradan bu yasanın geri dönmesidir. Halkın toplumun duyarlıklılarını, sokak hayvanlarının yaşam hakkını düşünerek yeniden değerlendirme yapılmasıdır. Aksi takdirde bizim mücadelemiz sizinle bir olacaktır. Biz bütün canlıların yaşam hakkını savunuyoruz. Bunun için de ağır bedeller ödeyen bir gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla biz bundan sonraki süreçte de canlıların yaşam hakkını koruma yönünde bir bedel ödememiz gerekiyorsa bunu seve seve öderiz. Hiçbir şeyden de çekinmeyiz. Bu yasa olduğu gibi çıkarsa bizim, partimizin genel bir tutumu olacaktır. Biz bunu asla uygulamayacağız. İşte bizi zindanlara mı atarlar, bizi görevden mi alırlar keyifleri bilir.  Biz halkımızın, yaşamı savunan yoldaşlarımızın yanında olacağız ve bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. İnşallah temennimiz hükümet de aklıselim davranır şapkasını önüne koyar bu geniş itirazları göz önünde bulundurup bu yanlıştan vazgeçer” diye konuştu.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.