Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van TSO’dan NACE kodları ile ilgili açıklama

26 Temmuz 2024
Van TSO’dan NACE kodları ile ilgili açıklama

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın NACE kodlarıyla oynayarak üyelerin cezai yaptırım ile karşı karşıya kalmasına sebep olduğu yönünde yansıyan haber ve beyanlar, tamamiyle asparagas, yalan ve iftira içeriklidir.

Hiçbir Ticaret ve Sanayi Odası veya meslek odası üyelerinin NACE kodlarını değiştiremez ve Maliye Bakanlığı’nın vergi uygulamasına sebebiyet veremez! Bu işlemler Maliye Bakanlığı tasarrufundadır. Ek NACE ilaveleri de firmaların bağlı bulundukları Vergi Dairesi’ne müracaat etmeleri sonucunda gerçekleşmektedir. Bu durumda Odamızın konu ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Ayrıca Maliye Bakanlığı’nın uygulaması, bulunduğu sektör itibariyle e-faturaya geçmeyen veya ikinci NACE kodunu vergi dairesine kayıt ettirmesine rağmen e-faturaya geçmeyen işletmelere yöneliktir. Bu uygulama Türkiye’nin tamamımın da aynı şekilde uygulanmaktadır. Söz konusu işlem sorumluluğu tamamen işletmelere aittir. 


Bundan önce olduğu gibi yerelde yaygara kopararak, Odamızın adını her fırsatta alakasız konularla anmak ve başka kurumların yetki ve sorumluluğunda olan işlemlerden sorumlu tutmak, iş bilmezlik, yalan, iftira ve hedef gösterme çabasından başka bir şey değildir! Sadece gündemde kalma çabasıdır


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.