Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Beykizadeh Polonya'da Altın Madalya Kazandı

19 Haziran 2024
Beykizadeh Polonya'da Altın Madalya Kazandı

Belcika TİTU üniversitesi öğretim üyesi Dr. Abdolrashid Beykizadeh Poloniaya'da gerçekleşen uluslararası icatlar fuarında birinci olarak altın madalya kazandı.

Belçika TİTU Üniversitesi'nin değerli öğretim üyesi Dr. Abdolrashid Beykizadeh, Polonya'nın Krakow şehrinde gerçekleştirilen uluslararası icatlar fuarında büyük bir başarıya imza atarak altın madalya kazandı. 40 ülkenin katılımıyla gerçekleşen bu prestijli yarışmada, Beykizadeh'in buluşu, yanma bilimi, akışkanlar mekaniği ve termal bilimler alanında teknik yenilikler sunan bir laboratuvar standı oldu.


Dr. Abdolrashid Beykizadeh kendi buluşu hakkında anlattı: 

Benim buluşum, dönen akımlarda alev testi için laboratuvar standı. Bu buluş yanma bilimi, akışkanlar mekaniği ve termal bilimler alanında teknik olarak yer almakta olup, ana uygulama alanı mekanik ve havacılık alanlarındadır. 

Dönen akımların kullanılmasının ana amacı, yanma kirleticilerini azaltmak, yakıt tüketimini azaltmak ve alev stabilizesini artırmaktır. 

Dönüş üretmenin en yaygın yöntemlerinden biri döner bıçakların kullanılmasıdır. Bu yöntemin ana sorunu, tüm giriş hız değerleri için aynı dönüşü üretmesidir. Bu sorun yeni tasarımda ortadan kaldırılmıştır. Başka bir deyişle, bu tasarımda her hız değeri için istenilen dönüş sayısını elde etmek mümkündür. Geçmişte, yanma sisteminin türüne dikkat edilmemiştir. Yani kullanıcı yanma sistemini değiştiremezdi. Bu tasarımda, kullanıcı yanma verimliliğini artırmak için brülörün çalışma şeklinde değişiklikler yapabilir. Bu değişiklikler, tamamen ön karışımlıdan tamamen karışmamışa kadar geniş bir aralığı kapsayabilir. Yaklaşan tasarımda, geçmişteki brülörlerin (yalnızca bir tasarım noktasına sahip olabilen) bu sorununun çözülmesi için çaba sarf edilmiştir ve brülör bu geniş aralıkta çalışabilir.

Bu yarışma 40 ülkenin katılımıyla  Polonya Krakow şehrinde yapıldı.

Romania Politeknik Üniversitesi tarafından bu buluşa özel ödül verildi.

Dr. Abdolrashid Beykizadeh  önceden 2023 İstanbul Teknofest de gümüş madaliya kazanmıştı.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.