Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Erciş'te Anjiyografi Ünitesi Faaliyete Geçti!

11 Haziran 2024
Erciş'te Anjiyografi Ünitesi Faaliyete Geçti!

Van'ın Erciş ilçesinde Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi'nde kurulan koroner anjiyografi ünitesi hizmet başladı.

Van'ın Erciş ilçesinde, Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi'nde kurulan koroner anjiyografi ünitesi, bölgedeki sağlık hizmetlerinde önemli bir adım atıldı.


Bu ünitede görev yapan 5 kişilik ekip, son teknolojiyle donatılmış koroner anjiyografi cihazıyla hastalara tedavi hizmeti sunuyor. Üniteye dahil olan kardiyoloji doktoru, 3 kardiyoloji hemşiresi ve radyoloji teknikeri, hastaların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için hazır durumda olacak.


Daha önce, hastaların tedavi için Van'a sevk edilmeleri gerekiyordu ve bu süreç yaklaşık olarak ayda 150 kişiyi kapsıyordu. Ancak artık Erciş'teki hastalar, koroner anjiyografi için dakikalar içinde müdahale edilebilecekler. Üniteye kurulan son teknoloji cihaz, Türkiye'deki sayılı hastanelerde bulunan nadir bir teknolojiye sahip.


Kardiyoloji uzmanı Dr. Ali Uğur Soysal, ünitede şu ana kadar 3 hastaya işlem uyguladıklarını ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Anjiyo olan hastalardan biri olan Muhteber Kılıç ise önceden Van'a gitmek zorunda kaldıklarını ancak bu ünitenin kurulmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde faydalanabildiklerini ifade etti.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.