Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Şedal ve Çelik GABB Eşbaşkanlığına seçildi

02 Haziran 2024
Şedal ve Çelik GABB Eşbaşkanlığına seçildi

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Siraç Çelik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği Eşbaşkanlığına seçildi.




Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), 2024 Yılı Olağanüstü Meclis Toplantısı ÇandAmed (Sezai Karakoç) Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımız Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir ile GABB üyesi belediyelerin eşbaşkanları ve meclis üyeleri katıldı. 



Birlik Başkanlığı, Birlik Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilleri, Birlik Encümeni, Plan Bütçe Komisyonu üyeleri ve Denetim Komisyonu üyelerinin belirlenmesi amacıyla seçimler yapıldı.

Toplantıda, birlik üyeliğinden ayrılan belediyelerin üye belediyeler listesinden çıkarılması ve birlik üyeliği için kendi meclislerinde karar alan belediyelerin üyeliğe kabulü ile üye belediyeler listesine eklenmesi hususları görüşülüp karara bağlandı.


Şedal ve Çelik eşbaşkanlığa seçildi


Toplantıda, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Siraç Çelik, GABB Eş Başkanlığına seçildi. 



GABB Birlik Encümen üyeliklerine de Devrim Demir, Yunus Bağış, Birsen Orhan, Hamit Tutuş, Fuat Mehmetoğlu ve Alpaslan Karabulut seçildi.


Yapılan seçimlerin ardından GABB Eşbaşkanları Şedal ve Çelik, bölgede çok sayıda belediyenin üyesi olduğu birliğin yerel yönetimler için önemine dikkat çekerek, birlik üyelerine teşekkür etti.


Toplantıda selamlama konuşması yapan Van Büyükşehir Belediyesi ve GABB Eşbaşkanı Neslihan Şedal, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği, Türkiye çapında var olan belediye birlikleri içerisinde önemli misyona sahip, alan ve kapsamı bağlamında en işlevli olması gereken birliklerin başında geliyor. Ancak, maalesef tıpkı bölge belediyelerimiz de olduğu gibi birliğimizin çalışmaları da kesintiye uğradı. Belediyelerimizi gasp eden kayyımlar, belediyeler birliğine de adeta darbe yaparak, işlevsiz hale gelmesi için büyük çaba gösterdiler. Hatırlarsınız; son olarak 2019’da yapılan GABB Genel Kurul toplantısında birliğin yeni yönetimi seçilmiş, ancak kayyım atamaları sonrası Diyarbakır Büyükşehir’e kayyım olarak atanan zat, birliğe de adeta darbe yaparak, yasada yeri olmamasına rağmen kendisini vekil olarak tayin etmişti. Neredeyse 5 yıl oldu ve bu 5 yıl içerisinde kentlerimize, halkımıza öyle acılar yaşattılar ki bugün geldiğimiz aşamada bunun aslında büyük bir kötülük olduğu artık herkes tarafından bilinmekte. Gördüğünüz gibi bu zorluklara rağmen halen dimdik ayaktayız ve bugün en geniş katılımıyla birliğimizin Genel Kurulunu gerçekleştiriyoruz." İfadelerini kullandı. 


'Halkımıza en iyi hizmeti sunacağız'


GABB, 120 civarında üye belediyeye sahip bir birlik ve bu yapısıyla birçok önemli çalışmayı başarabilecek kapasiteye sahip olan bir kurum olduğunu söyleyen Eşbaşkanımız Şedal, "Bu yapıyı en demokratik şekilde bir temsiliyete kavuşturabilirsek, katılımcı mekanizma güçlenecek ve her üye kuruluş kendisini birliğin faaliyeti içerisinde ifade etme yetisine kavuşacaktır. Mühim olan oluşacak demokratik sistem ve anlayışın kolektif bir akla dönüşmesidir. Bu hem kapasiteyi güçlendirecektir, hem de sorunların çözümü noktasında bizlere yol gösterici olacaktır. Kayyım yönetimleri sürecinde sekteye uğrayan kadın çalışmaları, çocukların eğitim ve gelişimine yönelik faaliyetler, engellilere dönük engelsiz kentler yaratılması gibi paradigma olarak öncelediğimiz hususları bu birlik bünyesinde de hızlıca hayata geçirmemiz gerekmektedir. Halkımıza en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisinde olmamız gerekiyor. Tüm arkadaşlarımızın benzer bir anlayışta olduğuna inanıyorum. Bu anlayışı daim kılan, şeffaf, demokratik, katılımcı bir yerel yönetim şiarıyla ve bu şiarı GABB bünyesinde de yaşamsallaştıran, en etkili yönetim biçimiyle üzerimize düşeni yapacağımız sözünü veriyor, tüm katılımcıları ve arkadaşlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum." dedi.


Kurul seçilen eşbaşkanların tebriği ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.