Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Büyükşehir Halkın Temizlik Çağrısına Yanıt Verdi

29 Mayıs 2024
Büyükşehir Halkın Temizlik Çağrısına Yanıt Verdi

Van Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğundaki tarihi Şamran kanalında vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yaptı.

Edremit İlçesi Süphan Mahallesinde yaşayan yurttaşlar, tarihi Şamran kanalında meydana gelen kirlilik ve koku nedeniyle Devlet Su İşlerine temizlik talebinde bulundu. Ancak, DSİ'nin talepleri görmezden gelmesi üzerine mahalle sakinleri sorunlarını Büyükşehir Belediyesine iletti.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, mahalle sakinlerinin mağdur olmaması adına Şamran kanalında temizlik çalışması başlattı. Kötü görüntü ve koku meydana getiren çöpleri iş makineleri yardımıyla temizleyen ekipler, mazgal ve köprüleri de çöplerden arındırarak suyun daha rahat akmasını sağladı.


Şamran kanalında yeterli düzeyde temizlik yapılmadığını belirten mahalle sakini Sıddık Babat, "Kanal şu anda çöplerle dolu durumda. Bu görüntü hem hoş değil, hem de sağlık açısından risk oluşturuyor. Biz şikâyetlerimizi defalarca kuruma iletmemize rağmen bize yardımcı olmadılar. Son olarak Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçtik. Talebimiz karşılık buldu ve kanalda temizlik çalışması başlatıldı. Duyarlılıklarından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz" dedi.



Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van Haberleri




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.