Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Tam kapanan tek ilde etkiler olumlu

01 Nisan 2021
Tam kapanan tek ilde etkiler olumlu

Van haber - Korona virüsü salgının en hızlı yükseldiği iller arasında yer alan Aksaray'da sadece pazar günleri uygulanan 'tam kapanma' bile önemli etki yarattı.

 Korona virüsü salgının en hızlı yükseldiği iller arasında yer alan Aksaray'da sadece pazar günleri uygulanan 'tam kapanma' bile önemli etki yarattı.

Risk haritasında kırmızı kategoride bulunan Aksaray'da pazar günleri diğer illerden farklı olarak tam kapanma uyguluyor.

İkinci bir güncellemeye kadar devam edecek uygulamada bakkallar, manavlar, parklar dahil olmak üzere her yer kapalı tutuluyor.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle yürütülen salgınla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Aydoğdu, "Covid-19 tedbirleri kararlarına il bazında ilave önlemler aldık. Denetimleri her gün pazar yerleri, meydanlar, alışveriş merkezleri ve vatandaşın yoğunluk oluşturduğu cadde ve kent merkezinde yaparak, ilave önlemler aldık. Alınan ilave tedbirler olumlu sonuçlar vermeye başladı” dedi.Aksaray'daki artış hızının kontrol altına alınmaya başlandığı Sağlık Bakanlığı'nın verilerine de yansıdı. İl, 7.4'lük vaka artış hızı ile en az vaka artışı olan şehir oldu







Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.