Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van Büyükşehir açıkladı 13 Mayıs'ta yasak başlıyor

11 Mayıs 2024
Van Büyükşehir açıkladı 13 Mayıs'ta yasak başlıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sokak ve kaldırımlarda görüntü kirliliğine neden olan tüm tezgâhların 13 Mayıs Pazartesi günü itibariyle zabıta ekipleri tarafından kaldırılacağı bildirildi.

Van Büyükşehir yazılı açıklaması:

Kentleşme, kent bilinci, kentin adil, verimli ve yerinde kullanımı ile temiz bir kent gibi olgular maalesef ki çokça geri plana atılmış, şehrimiz ciddi anlamda hor kullanılmıştır. Bundan sebeptir ki, Van’ın hangi cadde ve sokağına baksanız usulsüz bir şekilde konumlanmanın gerçekleştiğini görmekteyiz. Cadde ve sokakların seyyar tezgâhlar ile dolması, yine birçok sokağımızda esnafın düzensiz bir biçimde masa ve sandalyelerini yerleştirmiş olması, kent genelinde üst seviyede bir görüntü kirliliği yaratmakta ve bu durum yurttaşlarımızın ciddi manada tepkisine neden olmaktadır. 


Bu görüntü kirliliğinin ve düzensizliğin ortadan kaldırılması için belediyemiz Zabıta Daire Başkanlığı tarafından bir süredir çalışma başlatılmış, bu çalışma çerçevesinde sokakların usulsüz kullanımına neden olan seyyar satıcılar ve esnaf tek tek uyarılmaya başlanmıştır. 

Bu uyarılar çerçevesinde ayrıca oluşan bu düzensizliğin giderilmesi için belli bir takvim belirlenmiş olup, bu takvime uyulması için gerekli bildirimler yapılmıştır. Bu uyarımızı yineliyoruz ve sokak ve kaldırımların görüntü kirliliğine neden olan tüm tezgâhların 13 Mayıs Pazartesi günü itibariyle belediyemiz zabıta ekipleri tarafından kaldırılacağını önemle belirtmek istiyoruz. 


Gerek seyyar satıcılardan, gerekse de çarşı esnafımızdan ricamız, belediyemiz zabıta ekipleri tarafından yapılan uyarının dikkate alınması ve gereğinin yapılmasıdır. Bilinmesini isteriz ki, bu kent hepimizin ve ancak el ele verirsek yaratılan bunca tahribatın üstesinden gelebiliriz. Ayrıca Van’da yaşayan yurttaşlar olarak birbirimizin hakkına saygı duyduğumuz, birbirimizin hakkını hukukunu koruduğumuz sürece birlikteliğimizi en güçlü şekilde sağlayabileceğimizi unutmayalım. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…


VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE EŞBAŞKANLARI

Neslihan ŞEDAL & Abdullah ZEYDAN


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.