Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

İpekyolu'da DEM Parti Dönemi Başladı: Yönetim Değişikliği ve Mali Durum Açıklaması

03 Mayıs 2024
İpekyolu'da DEM Parti Dönemi Başladı: Yönetim Değişikliği ve Mali Durum Açıklaması

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda, İpekyolu İlçesi halkın büyük desteğiyle DEM Parti Eşbaşkanları ve 37 üyeli meclisinde 30 üye kazanarak İpekyolu İlçe Belediyesi yönetimine gelmiştir.

Seçim öncesinde verilen temel sözler arasında, belediyede şeffaflık ilkesinin benimseneceği ve temel konularda halkın katılımının esas alınacağı vurgulanmıştı. Yeni yönetim göreve başladıktan sonra, Anayasa ve Belediye Yasası çerçevesindeki "Belediye/Yerel Yönetim" tanımlarını ortadan kaldıran, halk iradesini yok sayan 8 yıllık kayyım anlayışı ve yönetim biçiminin neden olduğu tahribatların boyutları tespit edilmeye başlanmıştır.


İpekyolu Belediyesi'nin 2024 yılı Nisan ayı itibariyle karşı karşıya bulunduğu mali durum da kamuoyu ile paylaşılmıştır. Belediyenin 750 milyon lira banka kredi borçları olmak üzere toplam 1 milyar 123 milyon 645 bin lira borç yükü bulunmaktadır.


Bu borç yükünün yanı sıra, belediye personel şirketi dahil tüm personele ödenecek toplam miktarın bütçe gelirlerinin %40'ını geçemeyeceği kuralı hatırlatılmıştır. Ancak, kayyım döneminde bu oranın %58'e kadar çıktığı belirtilmiştir.


Seçime 5-6 ay kala yüzlerce kişinin belediye şirketi üzerinden işe alındığı ve seçime 45 gün kala tüm işçi maaşlarına %90 üzerinde artış öngören 3 yıllık bir toplu iş sözleşmesi imzalandığı da açıklamada yer almıştır. Bunun sonucunda belediyenin aylık bütün gelirlerinin sadece personel maaşlarına yetmediği ifade edilmiştir.


İpekyolu Belediyesi'nin işçi ve memur toplamı norm kadro sayısının üzerinde personel çalıştırdığı ve bu durumun belediyenin hizmetlerini sürdürülemez hale getirdiği vurgulanmıştır.


Yeni yönetim, halkın beklediği hizmetleri sağlamak ve belediyenin sürdürülebilirliğini sağlamak adına, son 6 ay içerisinde belediye şirketinde işe başlatılan herkesin işine son verme kararı almıştır. Bu kararın mesleki veya siyasi ayrım içermediği ve sadece kent halkına daha iyi hizmet sunma amacı güttüğü belirtilmiştir.


İpekyolu Belediyesi, daha önce yaşanan benzer durumlarda hızla toparlanıp hizmete sunma başarısını hatırlatırken, kamuoyunun desteğini ve anlayışını talep etmektedir.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.