Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Van Eşbaşkanları Basınla Buluştu

03 Mayıs 2024
Van Eşbaşkanları Basınla Buluştu

Van'da, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde gerçekleşen buluşmada, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın özgürlüğü ve kentin sorunları masaya yatırıldı.

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Genel Sekreter Cavit Tatar'ın da katıldığı buluşmada, ulusal ve yerel gazete temsilcileri, haber ajansları, internet siteleri ve radyo temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.


Eşbaşkan Neslihan Şedal, konuşmasına basın mensuplarının gününü kutlayarak başladı ve seçim sürecinde emek veren gazetecilere teşekkür etti. Şedal, ülkede basına yönelik artan baskılara dikkat çekerek, basın emekçilerinin önemine vurgu yaptı. "Sizler, halkımıza duyurarak bizlerin sesi ve şahidi oldunuz" diyen Şedal, Van'da elde ettikleri seçim başarısında basının rolünü vurguladı ve basın özgürlüğü mücadelesinin önemine dikkat çekti.


Eşbaşkan Abdullah Zeydan ise, basının kentteki önemine vurgu yaparak, gece saatlerinde vefat eden Gazeteci Celal Başlangıç'ı anarak başladı. Zeydan, basının demokratik özgürlük düzeyine olan etkisine değinirken, Türkiye'deki basına yönelik baskıları eleştirdi ve gazetecilerin tutuklanmasının son bulmasını temenni etti. Zeydan, Van Belediyesi olarak basına verilen önemi vurgulayarak, kentte daha iyi hizmetler üretebilmek için basının desteğini beklediklerini belirtti.


Konuşmaların ardından, basın mensuplarıyla kentin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.