Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

İpekyolu Belediyesi Hizmetleriyle Kenti Canlandırıyor

30 Nisan 2024
İpekyolu Belediyesi Hizmetleriyle Kenti Canlandırıyor

İpekyolu Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte park ve bahçelerde titiz bir bakım ve yenileme çalışması başlattı.

Kentin nefes almasını sağlayan yeşil alanlar, belediyenin özenli hizmetleriyle yeniden canlanıyor.


İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kent genelindeki park ve rekreasyon alanlarında yoğun bir çalışma temposuna girdi. Kentin nefes almasını sağlayan yeşil alanların bakımını üstlenen ekipler, estetik bir uyumla doğayı ve şehri buluşturmayı hedefliyor.


Ekipler, park, bahçe ve rekreasyon alanlarında yenileme, yeşillendirme, çapalama, budama, ilaçlama, bakım ve onarım gibi geniş kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, kent mobilyalarının bakımı ve onarımıyla beraber ağaç sulama çanaklarının açılması, çim biçimi, budama ve çiçek parsellerinin düzenlenmesi gibi detaylı işlemler de yapılmakta.


Özellikle Feqîyê Teyran, Öğretmen Okulu Parkı (Kent Park), Ahmet Çam Parkları gibi halkın sıkça ziyaret ettiği merkezi parklarda yoğun bir bakım ve onarım faaliyeti yürütülüyor. Feqîyê Teyran Parkı'nda çit onarımı, boyama ve kırılan bankların tamiri gibi işlemler tamamlanırken, diğer parklarda da benzer çalışmalar devam ediyor.


Ağaçların kurumaması için sulama çanaklarının açılması işlemi ise Ordu, Eski Müze ve İrfan Baştuğ Caddeleri'nde gerçekleştirildi. Bununla birlikte, çim biçimi çalışmaları ve mevsimlik çiçek ekimi de belediye hizmet binası çevresinden parklara kadar geniş bir alanda sürdürüldü.


Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan seralarda ise çiçek üretimi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Burada yetiştirilen çiçekler, belediyenin kendi kullanım alanlarında kullanılmak üzere üretiliyor, böylece çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışı benimsenmiş oluyor.


İpekyolu Belediyesi, halkın ortak kullanım alanlarını oluşturan park, bahçe ve diğer yeşil alanlarda doğaya zarar vermeden çalışmalarını sürdürerek, yeşilin ve doğanın dostu bir hizmet anlayışını benimsemeye devam ediyor.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.