Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

DEM Parti, Van için YSK'ye başvurdu

03 Nisan 2024
DEM Parti, Van için YSK'ye başvurdu

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptali üzerine YSK'ye başvurdu.


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), AKP’nin itirazı üzerine Van İl Seçim Kurulu’nun oy çokluğuyla Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Abdullah Zeydan’ın adaylığının iptal edilmesine karşı girişimleri sürüyor. DEM Parti, mazbatanın AKP adayına verilmesi kararına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptı.

 Başvuruda, Wan İl Seçim Kurulu'nun kararının iptali istendi. Başvuruda, Zeydan'ın memnu haklarının iadesine dair kararın 4 Nisan 2023'te verildiğine işaret edildi. Başvuruda, "Memnu hakların iadesine ilişkin kararı Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne gönderen de mahkemenin kendisidir. Bu konuda da müvekkilin bir kusurundan bahsedilemez. Memnu hakların iadesi kararını kontrolünü yaptıktan sonra Adli Sicil Kaydına işleyen ise Adalet Bakanlığı personelleri olup bu hususta da müvekkilin bir dahli bulunmamaktadır. Keza bu Adli sicil kaydını yaklaşık 1 yıl boyunca bu şekilde muhafaza eden de yine Adalet Bakanlığıdır. Müvekkile, Van İl Seçim Kuruluna sunulmak üzere, sabıkası olmadığını gösteren Adli Sicil Kaydı Belgesini veren de Adalet Bakanlığıdır" ifadelerine yer verildi. 






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.