Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alındı

02 Nisan 2024
Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkı geri alındı

İl Seçim Kurulu AK Partiye mazbata verme kararı aldı.Van Büyükşehir Belediyesi için DEM Parti'den aday olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan'ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata AKP'li aday Abdulahat Arvas'a verildi.

DEM Parti kararı protesto etmek için protesto çağrısı yaptı. DEM Parti İl Binası önündeki eylemde polis, Abdullah Zeydan ve beraberindeki DEM Partililere biber gazıyla müdahale etti.


Zeydan'ın seçilme hakkının alınması ve mazbatanın AKP'li Arvas'a verilmesi kararı sonrası DEM Parti "Kararı reddettiklerini" söyleyen bir açıklama yaptı.


Açıklamada, "Bu karar iktidarın müdahalesi ile başlatılan siyasi darbe sürecinin devamıdır. Avukatlarımız karara itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu’nu bu hukuksuzluğa son vermeye ve halkımızın iradesini tanımaya çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.Neler yaşandı?

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 55,48 oyla DEM Partili Eş Başkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan kazanmıştı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.