Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Eşbaşkanlar Şedal ve Zeydan oy kullandı

31 Mart 2024
Eşbaşkanlar Şedal ve Zeydan oy kullandı

VAN-Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan 2229 Nolu sandıkta birlikte oy kullandı. Eşbaşkanlar, halkın iradesine sahip çıkması gerektiğini belirterek, sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. 



DEM Parti Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Hürriyet İlköğretim Okulu 2229 Nolu sandıkta oy kullandı. Eşbaşkan Şedal ve Zeydan'a İl Eşbaşkanları Gülşen Kurt, Veysi Dilekçi ve partililer eşlik etti. 2229 nolu sandıkta oy kullanan Eşbaşkan Şedal ve Zeydan zarfı sandığa birlikte attı. Eşbaşkan ve beraberindeki partililer oy kullanımının ardından bahçedeki yurttaşlarla sahpet etti. 



Şedal: İrademize sahip çıkalım 


Oy kullanma işleminin ardından okul bahçesinde basına açıklamalarda bulunan Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, kazananın kadınların, gençlerin halkların olduğunu belirtti. Şedal, "Bugün kullanacağımız her oy aslında kadın kırımına, iş cinayetlerine, göç politikalarına, doğa kırımına karşı mücadele edebilmek için irade beyanıdır. Biliyoruz ki halkın iradesinin özgürlükten, eşitlikten demokrasiden yana sandıklara yansıyacağını bir kez daha ifade edelim. Buradan son bir çağrı ile bitirelim, tüm halkımıza sesleniyoruz oyumuzu kullanarak irademize sahip çıkalım ve sonuçlanıncaya kadar sandıkları terketmeyelim" çağrısı yaptı. 


Zeydan:Seçimin barışa vesile olması gerekir


Eşbaşkan Abdullah Zeydan ise 31 Mart seçimlerin barışa vesile olması gerektiğini vurguladı. Zeydan, "Demokratik sistemin bir parçası olan seçimlere katılıp oy kullanan tüm halkımıza teşekkür ederiz. Toplumsal barışın önü açılacak ve biz kentimize tüm arkadaşlarımızla birlikte hayırlı hizmetlerle yürüteceğiz. Bugün sandık başında görev yapan arkadaşlarımızın sandık güvenliği açısından son işlemlere kadar sandık başından ayrılmamasını ve sandıklara sahip çıkmasını diliyoruz" dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.