Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da ben girişimciyim yarışması start aldı

25 Mart 2021
Van'da ben girişimciyim yarışması start aldı

Van haber - Van Teknokent ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğinde gerçekleştirilecek olan “Ben Girişimciyim” adlı girişimcilik ve iş fikri yarışması iş birliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

 Van haber - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi senato salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, "Van Teknokent olarak düzenlemiş olduğumuz bu yarışmada “İnovatif, topluma faydalı ve aynı zamanda ticarileşme potansiyeli yüksek olan iş fikirlerinin ortaya çıkmasını kolaylaştırmak ve uluslararası pazarlarda yer almalarını teşvik etmeyi amaçladık" ifadesini kullandı.

Toplantıya; Van TB Başkanı Naif Süer, OSB Başkanı Mehmet Aslan, Van Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Selçuk, Çetin Karaduman, Necat Görentaş, DAKA Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay ve Rektör Yardımcısı Sedat Yayla da katıldı.

Van ve çevre illerde bulunan bireylerimizin girişimcilik potansiyelini arttırmayı, ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabet edebilecek teknoloji düzeyi yüksek olan ürünleri üretebilen teknoloji tabanlı başlangıç firmalarının kurulmasını hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Hamdullah Şevli,“İlki 2020 yılında start alan “Ben Girişimciyim” yarışmasında birinci aşama elemeler gerçekleştirilmiş, planlanan eğitimler verilmiş fakat COVİD 19 sebebiyle program sonlandırılmıştı.

Bu yıl sürece, kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün itibarı ile geçen yıl 

1. Aşama elemeyi geçen yarışmacılarımızın hakkı saklı kalmak üzere yeni girişimci adaylarımızın başvurularını almaya başlıyoruz. Geçen yıl elemeyi geçen yarışmacılarımız bu yıl 

1. Aşamayı geçmiş sayılacaktır. Bu yarışma ile başvuruları alınacak yenilikçi iş fikirleri arasından en başarılı olanlar seçilerek bir prototipe dönüştürülmesi için eğitim, mentörlük ve finans desteği sağlanacaktır. 

Ayrıca iş fikri sahibi girişimci adaylarına Van Teknokent tarafından işletilen girişimcilik merkezi olan Start One adlı ön kuluçka ve kuluçka hizmetleri de ücretsiz olarak sunulacaktır.

Üniversitemizde, ilimizde ve çevre illerde bulunan katma değer oluşturma potansiyeli yüksek girişimcileri arıyoruz. Bu vesile ile iş fikrine güvenen herkesi yarışmaya başvuru yapmaya davet ediyorum” dedi.

DAKA adına açıklamalarda bulunan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise, “Bu yarışma ile başta Van olmak üzere TRB2 Bölgesi Beşerî Sermayenin Geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda özelde bölge, genelde ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu donanıma, bilgiye, beceriye ve girişimcilik kültürüne sahip bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. 

Teknoloji geliştirme içerikli, ticari değer taşıyan projeleri olan girişimci adaylarının, takımlar halinde projelerini hayata geçirmelerinin teşvik edilmesi, bu anlamda yeterli miktarda finans kaynağı bulamadığı için iş fikrinin prototipini üretemeyen girişimci adayı takımlar, bu yarışma ile projelerinin ilk doğrulama versiyonlarını geliştirme fırsatına sahip olacaklardır. 

Van Teknokent Genel Müdürü Yasemin Yetkin ise, “Koordine bir şekilde girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla gerçekleştirmeyi planladıklarımız tüm etkinliklerin Van için de bölge için de çok değerli olacağına inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl girişimcilik yarışması için 260 başvuru aldık. Bunlarda ilk elemeyi 130 kişi geçti ve eğitimlerini mentörlüklerini gerçekleştirdi. 46 tane mentörlük yaptık. Mentörlük toplantıları gerçekleştirdik. 

Bizler için çok kıymetli bir dönem oldu. Umarım 2021 yılında da bu girişimcilik yarışması çok daha kıymetli olacaktır. Proje protiplemesi gerçekleştirilecek ve bunları Türkiye’ye tanıtacağız. Girişimciliğin arttırılması, geliştirilmesi özellikle ekosisteminin geliştirilebilmesi açısından tanıtacağız” dedi.

Ben Girişimciyim Yarışması, iş fikrinin önce bir prototipe, ardından da ülkemize katma değer oluşturacak ürünlere dönüştürülmesine alt yapı hazırlamayı amaçlamaktadır.  Yarışma ülke genelinde gerçekleştirilecek olup, TRB2 Bölgesinde yer alan Van, Bitlis, Hakkâri ve Muş illeri öncelikli bir hakka sahip olacaklardır. 

Yarışmaya başvuran girişimci adaylarımız, iş birliği kapsamında oluşturulan Lab One Prototipleme atölyesini ve Start One Kuluçka merkezini kullanabileceklerdir” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Van Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Takva, “Temsil ettiğimiz kurumlarda; girişimcilik ekosistemini geliştirmeyi, gençleri teknoloji odaklı girişime teşvik etmeyi, bu yolda parlak fikirlerini ürüne dönüştürerek katma değer yaratmalarına destek olarak bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. 

Girişimciliğin üç temel faktörü “Yetenek, Cesaret ve Bilgidir. Bu tür yarışmalarda gençlerimizden cesaretli olmalarını bekliyorum. Biz her zaman “iş aramayın iş kurun” şiarıyla yeni girişimcileri teşvik etmek üzere bir slogan geliştirdik. Sosyal yaşamı güzelleştirdiğiniz gibi iktisat alanını da güçlendirmelisiniz.

 Bu temenni ve dileklerle bizlere güç vereceğinizi ümit ediyor. Oluşturacağınız iş alanlarıyla kent ekonomisinde söz sahibi olacağınıza olan inancımla hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı, Teknoloji tabanlı, gerçekleştirilebilir, yenilikçi ve ticari değere sahip iş fikri sahibi, başvuru tarihi itibariyle 18 yaşından gün almış, hali hazırda herhangi bir şirketin ortaklık yapısında yer almayan, en az iki üyeli bir takım sahibi olan herkesin başvuru yapabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 30.04.2021 olup yarışmaya başvurular ben girisimciyim.net adresi üzerinden online olarak yapılabilmektedir.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.