Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Takva: Van Shopping Fest: Kent Ekonomisine Canlılık Getiriyor

15 Mart 2024
Takva: Van Shopping Fest: Kent Ekonomisine Canlılık Getiriyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Van Shopping Fest, bugün başlıyor ve kente ekonomik canlılık ve turizm hareketliliği getirmeyi hedefliyor.

Başkan Necdet Takva, Basınla bir araya gelerek festivale ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, bugün başlayacak olan ve 5 Nisan'a kadar sürecek olan Van Shopping Fest (Van Alışveriş Günleri) ile ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi.


 Başkan Takva, Van Shopping Fest'in kente büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Van Valiliği himayesinde gerçekleştirilecek olan etkinlik, Van ekonomisine ve turizmine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.

 Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve turistlerin Van'a gelerek Nevruz tatilini geçirmeleri teşvik edilecek.Ayrıca Başkan Takva, Van TSO olarak İran'da önemli görüşmeler yaptıklarını ve Kapıköy Sınır Kapısı'nda transit geçişlerin başlayacağını açıkladı. Bu çalışma döneminde öncelikli hedeflerinden birinin Irak pazarını oluşturmak olduğunu belirten Takva, Kürdistan bölgesinde turizme erişimi artırmak için çalışmalar yapacaklarını ve 2024 yılı içinde iki kez çalışma programı düzenleyeceklerini ifade etti.


Takva, son dönemlerde odanın yönetimine yönelik iftira ve dezenformasyon çabaları olduğunu da vurgulayarak, sosyal medya üzerinden yapılan karalamaların doğru olmadığını dile getirdi. Ayrıca, Van'ın turist potansiyelini iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayarak, esnaf ve vatandaşların duyarlı davranması gerektiğini söyledi.



Van TSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ise İran gezisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, bu fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.