Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Ramazan: Paylaşımın, Sabrın ve Dayanışmanın Zirve Yaptığı Ay

14 Mart 2024
Ramazan: Paylaşımın, Sabrın ve Dayanışmanın Zirve Yaptığı Ay

Oruç, ibadet ve paylaşımın zirve yaptığı bu mübarek ayda, ruhumuzu arındırmak ve manevi olarak güçlenmek için bir fırsat daha doğuyor.


 Duaların kabul edildiği, günahların affedildiği bu özel zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için hazır mısınız?"Ramazan, İslam'ın beş şartından biri olan oruç tutma ayı olarak biliniyor. Müslümanlar için oldukça kutsal ve önemli olan bu ay, Kuran'ın indirilmeye başlandığı zaman olarak kabul ediliyor.


Ramazan boyunca Müslümanlar, gün doğumu ile gün batımı arasında yemek yemeyi, içmekten ve bazı dünya zevklerinden uzak durmayı adet ediniyorlar. Ayrıca manevi ibadetlerini arttırarak bu mübarek ayı daha da değerli kılıyorlar. Ramazan, bireyin ruhsal ve bedensel arınmasına, sabrını ve dayanıklılığını geliştirmesine yardımcı olurken, aynı zamanda yardımlaşma, paylaşma ve toplumsal dayanışmanın arttığı bir dönemdir. Müslümanlar için bu ay, bereketin ve mağfiretin bol olduğu bir zaman dilimi olarak görülürken, manevi olarak güçlenmek ve Allah'a yaklaşmak için önemli bir fırsat sunuyor.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.