Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da Kar Altında Coşkulu 8 Mart Kutlamaları

08 Mart 2024
Van’da Kar Altında Coşkulu 8 Mart Kutlamaları

Van Musa Anter Barış Parkı’nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışına rağmen düzenlenen 8 Mart mitingi, yüzlerce kadının coşkulu katılımıyla gerçekleşti.

Yöresel kıyafetleriyle renk cümbüşüne dönüşen kadınlar, eşitlik ve özgürlük taleplerini jin, jiyan, azadî sloganlarıyla yükseltti. Miting, DEM Parti ve DBP yöneticilerinin konuşmaları ve müzik söyleşisiyle zenginleşerek son buldu.

Van’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, sabah saatlerinde başlayan kar yağışına rağmen coşkuyla devam etti. Van Musa Anter Barış Parkı’nda gerçekleştirilen miting, yüzlerce kadının katılımıyla renkli bir atmosferde başladı.


Yöresel kıyafetleriyle parkı renk cümbüşüne çeviren kadınlar, sık sık “jin, jiyan, azadî” sloganlarıyla seslerini duyurdu. Miting, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle bir saat gecikmeli olarak başladı, ancak katılımı etkilemedi.


DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Neslihan Şedal ve Dem Parti Van İl Eş Başkanı Gülşen Kurt'un konuşmalarıyla devam edecek olan mitingde, kadın hakları ve eşitlik konuları ön planda.


Mitingin son bölümünde ise sanatçı Nuray Balık ve Feryal Öney’in katılımıyla düzenlenecek müzik söyleşisiyle coşku doruğa çıkacak. Kadınların bir araya gelerek seslerini duyurduğu bu etkinlik, Vanlıların 8 Mart’ı coşkuyla kutlamasına vesile oldu.






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.