Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Gazze’de Çocuklar Açlıktan Ölüyor

05 Mart 2024
Gazze’de Çocuklar Açlıktan Ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü, Gazze'deki çocukların açlık ve temel ihtiyaç eksikliğiyle mücadele ettiğini açıkladı.

 İsrail'e insani yardımın güvenli ulaşımı için çağrıda bulunulurken, hastanelerdeki acil durumun vahim olduğu belirtildi.


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere yaptıkları ziyaretler sırasında çocukların açlık nedeniyle hayatını kaybettiğine tanık olduklarını açıkladı. Ghebreyesus, insani yardımın güvenli ve düzenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için İsrail'e çağrıda bulunurken, hastane ziyaretlerinde gördükleri korkunç manzaraları paylaştı.


Gazze'nin kuzeyindeki Avde Hastanesi ve Kemal Advan Hastanesi'nde ciddi beslenme yetersizliği ve gıda, yakıt, tıbbi malzeme eksikliğine tanık olduklarını belirten Ghebreyesus, durumun özellikle dehşet verici olduğunu vurguladı. İki hastaneye ulaştırılan 9 bin 500 litre yakıt ve bazı temel tıbbi malzemelerin yanı sıra daha fazla erişim sağlanması için çağrıda bulunan Ghebreyesus, İsrail'e ateşkes çağrısını yineledi.






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.