Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Mart Ayında Ülke Genelinde Soğuk Hava Dalgası Uyarısı

05 Mart 2024
Mart Ayında Ülke Genelinde Soğuk Hava Dalgası Uyarısı

Mart ayıyla birlikte ülkemizde soğuk hava dalgası etkisini gösterecek. Meteoroloji, sıcaklıkların ortalama olarak 10 derece düşeceğini açıkladı. Van'da karla karışık yağmur beklenirken, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Meteoroloji yetkilileri, Mart ayıyla birlikte ülkemizde soğuk bir hava dalgasının etkili olacağını açıkladı. Sıcaklıkların ortalama olarak 10 derece düşeceği belirtilirken, Van'da karla karışık yağmurun beklendiği bildirildi.


Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların çarşambadan itibaren yerini soğuk ve yağışlı bir havaya bırakacağı ifade edildi. Batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların 5 günlük süre boyunca yurdun büyük bölümünde etkili olacağı öngörülüyor. Batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıkların düşmesi ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülmesi bekleniyor.


Vatandaşların yağışlı hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor.



Vanhaber -  Vanhaberleri -  Vansokakhaber



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.