Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

AK Parti Belediye Başkan adayı Arvas, basın mensuplarıyla bir araya geldi

02 Mart 2024
AK Parti Belediye Başkan adayı Arvas, basın mensuplarıyla bir araya geldi

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluştu.

Arvas, “Birçok sorunumuz var. Kenti beraber yöneteceğiz. Sorunları tespit edip istişareyle çözüme kavuşturacağız” dedi.


Yerel seçimlere bir aydan kısa bir süre kala siyasi partilerin seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas da seçim çalışmaları kapsamında ilde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Bir otelde yapılan kahvaltı programında basın mensuplarını ağırlayan Başkan Adayı Arvas, milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmalar ve belediye başkanı olması halinde yapmayı planladığı projeler hakkında açıklamalarda bulundu.


Programa AK Parti İl Başkanı Emre Güray, Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan katıldı.


Başkan adayı Arvas, milletvekilliği döneminde Van merkez ve ilçelerden gelen hiçbir talep, sorun ve öneriye kayıtsız kalmadığını ifade etti. Aras, özellikle ilçelerdeki baraj problemine dikkat çekerek, "İki ayrı projeden bahsetmek istiyorum; 1969 Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Van’da kuruldu. 1969’dan 2018’e kadar 53 yıldır yalnızca 6 tane gölet Van’a yapıldı. Bize verilen bilgiler doğrultusunda 4’ü ömrünü tamamlamıştı, 2 tanesi ise faal aktif devam ediyor. Biz 2018-2023 yılları arasında 3 vekil olarak mecliste 14 göleti programa aldık. 4-5 tanesi yapılıyor, 4-5 tanesi de ihale sürecinde. Ciddi bir su sorunu yaşıyoruz, malumunuz su sorunu var Van Gölü’nün çekilmesiyle ve kuraklığa karşı mücadelede mutlaka barajların ve göletlerin yapılması gerekiyor. 60 yıldır Çaldıran Ovasında hepimizin de bildiği üzere orada da baraja ihtiyaç var. Çubuklu Barajını da programa aldık, yarısı yapıldı yaz aylarında başlayacak, Muradiye’de de keza aynı şekilde baraj yapılacak. Bütün ilçelerle ilgili ne talep edildiyse bu taleplerle ilgili çalışmalarımız oldu. Yine 1970’li yıllarda bölge müdürlükleri ve müdürlükler Van’da kurulmuştu Van’da, biz yine 2018-2023 yıllarında 3 vekil olarak; 4 ayrı müdürlük Van’da kuruldu, bu müdürlüklerin iki tanesi yine aynı şekilde bölge müdürlükleri oldu. Bu kurulan müdürlüklerden biri; Labaratuvar Şube Müdürlüğü kurdurduk, diğeri ise Hayvan İthalat ve İhracatında Şube Müdürlüğümüz yoktu onu da kurdurduk, Toprak Mahsulleri Ofisimiz kapalıydı, biz onu ajans olarak kurduk tekrar sonra da müdürlüğe çevirdik. Bir de 30 bin ton lisanslı depoculuk kurdurduk özel bir firma tarafından. Böylece vatandaşımızın buğday, arpa, mısır ihtiyacı olduğunda temin edebilecek. Bizler tarım ve hayvancılık bölgesiyiz, sanayicilik yeni yeni gelişiyor. Tarımla ilgili sigorta olmadığı için en yakın yer Erzurum’da vardı. TARSİM Bölge Müdürlüğü’nü kurduk Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’e hizmet veriyor. Açılışını yaptığımız en önemli kuruluşlardan biri Tarımsal Araştırma Enstitüsü oldu bununla da üniversite ile beraber çalışıyor, 7 dalda araştırma yapacak, bu çok bilinmedi ama yine Van, Hakkari, Bitlis ve Muş bölgesinde faaliyet gösterecek. Gen üzerine çalışmalar yürütecek, tohumlar böylece daha da verimli olmasına olanak sağlayacak çalışmalar, aromatik bitkiler, su ürünleri, hayvancılık, tarım, yem bitkileri. Bu kuruluş Türkiye’de 48 ilde vardı Van’da yoktu bizler onu kurduk, 49’unu Van’da kurduk, 30’a yakın teknik eleman çalışacak, bu teknik elemanlarla üniversite el ele verecek." dedi.


Arvas, AK Parti’nin belediyeleri kazanması halinde sorunların çözüleceğin, vatandaşların da esnafların da kazançlı çıkacağını belirterek şu ifadelere yer verdi: 

"Bağımlı olan gençlerin tedavisine olanak sağlayacak iki kuruluş kurduk; biri AMATEM diğeri ise ÇAMATEM her ikisi de faaliyet veriyor şu an. Beş tane hastanemiz programa alındı. Van’a beş tane hastane yapılıyor, Erciş’e 150 yataklı ek bina yapılıyor, Muradiye’de yataklı hastane yapılıyor, bölge araştırma hastanemizin yanında 850 yataklı bir hastane yapılıyor, Tuşba’da 150 yataklı hastane yapılıyor, İpekyolu’nda 200 yataklı hastane yapılıyor. Van’ın ne ihtiyacı varsa vekillik sürecimizde mücadelemizi verdik. İran’a ticaretimiz var bunu da geliştireceğiz, geçen yıl 800 bin turist gelmişti, bunu 1 milyon 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece hem esnaf hem de turizm kazanacak. Birçok sorunumuz var. Kenti beraber yöneteceğiz. Sorunları tespit edip istişareyle çözüme kavuşturacağız. Eser ve hizmet siyaseti yapacağız. Projelere mimar olacağız. Kazanmak istiyorum. Milletin teveccühü ile seçilmek istiyorum. Partimize, milletimize layık olmaya çalışıyorum. Kazanacağıma inanıyorum. Artık halk bıktı. Halk şehrin gelişmesini istiyor. Şehir gelişmezse kimse kazanamaz. Otogar, çevreyolu, sebze hali belediyenin işi. Eğer kazanırsak ricacı değil icracı olacağız. Şehirlerimize sahip çıkacağız."


Konuşmaların ardından program soru-cevap kısmıyla son buldu.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.