Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Atakan Enteroğlu, Tuşba bağımsız adayı Fırat Kuvetli lehine adaylıktan çekildi

02 Mart 2024
Atakan Enteroğlu, Tuşba bağımsız adayı Fırat Kuvetli lehine adaylıktan çekildi

Daha önce Tuşba ilçesi’nden bağımsız aday olduğunu duyuran Atakan Enteroğlu, yine aynı ilçeden bağımsız aday olan Fırat Kuvetli’ye destek olmak için adaylıktan çekildi.

Türkiye genelinde merakla beklenen Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takvimi doğrultusunda son hazırlıklar yapılıyor ve vatandaşlar 31 Mart'ta sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Doğu Anadolu’nun en kalabalık ili olan Van’da ise 13’ü ilçe 1’i büyükşehir olmak üzere 14 belediye için seçim heyecanı yaşanıyor.


YSK’nın belirlediği takvim doğrultusunda son gün Van’ın merkez ilçelerinden olan Tuşba’da bağımsız adaylığı açıklayan ve vatandaşlar tarafından yoğun teveccühle karşılanan Fırat Kuvetli de seçim çalışmalarını sürdürüyor. 


“SİZ DEĞERLİ HALKIMIZIN YANIMIZDA OLMASI BİZE MORAL VERECEKTİR”

Birçok partinin yarıştığı Tuşba’da daha önce bağımsız adaylığını açıklayan Atakan Enteroğlu da Fırat Kuvetli’ye destek olmak için adaylığını geri çekti. Enteroğlu, çekilme sebebini ise şu cümlelerle duyurdu: “Çekilmemle ilgili çok fazla soru geliyor. Öncelikle Tuşba bölgesinde iki bağımsız aday olmamız, karşı olduğumuz statüko yapılarına karşı avantaj değil dezavantaj sağlayacaktır. Hizmet üzerine çıktığımız yolda güç birliği yaparak tek aday üzerinden hareket etmenin daha olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Temel hedef ve parolamız hizmetten yoksun bölgemizin sorunlarını aklıselim bir şekilde ortaya koyarak çözüm üretmektir. Dostum Fırat Kuvetli’ye birlikte ortak değer çerçevesinde yürüteceğimiz çalışmaların toplumun faydasına olacağına inancım tamdır. Bu noktada siz değerli halkımızın da yanımızda olması bize moral verecektir. Şahsi menfaatler güdülmeden, yalnızca Tuşba halkına hizmet etmekten gurur duyacağımızı bilmenizi isterim. Bize inanan tüm herkese teşekkür ederim”


KENDİSİ GERÇEKTEN ÇOK OLGUN BİR TAVIR SERGİLEDİ

Bağımsız aday Kuvetli de Tuşba ilçesinin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini ve böylesi bir dayanışma içine girdiklerini ifade ederek, “Ülkemiz, şehrimiz bir seçim sürecine girdi. Biz de bu süreçte ilçemizin, memleketimizin hizmete kavuşması için ‘Bismillah’ deyip başladık. Tabi bizlerin diğer adaylardan farkımız bağımsız olmamızdır. Yani amacımız tamamen hizmettir. Kıymetli dostum Atakan Enteroğlu bizden önce başvuru yapmış, sağ olsun istişare ettik. O da bize destek olmak için adaylığını geri çekti. Bu durumda hem pusulada da kafa karışıklığı olmayacak tek aday olarak yer alacağız. Ayrıca güç birliği yapacağız. Kendisi gerçekten çok olgun bir tavır sergiledi. Önce beni dinlemek istedi. Fikrimi sordu. Yani bu tavrı karşısında hayran kaldım. Derdimiz aynı, Tuşba ilçemizin gelişmesi, hak ettiği yere gelmesi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Zaten sürekli istişare halindeyiz. Kazanan Tuşba olsun diye kıymetli dostum Atakan Enteroğlu ile birlikte çalışacağız” diye konuştu.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.