Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Dünya çapında bir milyardan fazla insan obez

01 Mart 2024
Dünya çapında bir milyardan fazla insan obez

Yeni bir analiz, şu anda dünya çapında obeziteyle yaşayan bir milyardan fazla insanın bulunduğunu ve dünya nüfusunun sekizde birinin obeziteden etkilendiğini ortaya koyuyor.

Araştırmacılar, gençler arasındaki obezite oranlarının küresel olarak 1990 ile 2022 arasında dört katına çıktığını, yetişkinler arasındaki oranların ise iki kattan fazla arttığını buldu.

Dünya çapında çocuklar ve ergenler arasında "aşırı zayıflık" oranları düştü, yetişkinler arasında ise yarıdan fazla azaldı.

Lancet tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bu, obezitenin artık birçok ülkede "en yaygın yeme bozukluğu" olduğu anlamına geliyor.

Imperial College London'dan Profesör Majid Ezzati, "1990'da dünyanın birçok yerinde yetişkinlerde görülen obezite salgınının artık okul çağındaki çocuklara ve ergenlere de yansıması çok endişe verici" dedi.

Yüz milyonlarca insan, özellikle dünyanın en fakir bölgelerinde, hala yetersiz beslenmeden etkileniyor.

Yeme bozukluklarının her iki biçimiyle de başarılı bir şekilde mücadele etmek için sağlıklı, besleyici gıdaların bulunabilirliğini ve satın alınabilirliğini önemli ölçüde artırmak hayati önem taşıyor.




Vansokakhaber 







Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.