Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Çığ Tehlikesine Karşı Önlem: Van Güzeldere Geçidi Trafiğe Kapatılıyor!

01 Mart 2024
Çığ Tehlikesine Karşı Önlem: Van Güzeldere Geçidi Trafiğe Kapatılıyor!

"Çığ felaketi sonrası alınan önlemler kapsamında, Güzeldere Geçidi'nde kontrollü patlatma çalışması yapılacak.

Sürücüler alternatif güzergahları kullanmalı."Van-Hakkari kara yolu üzerinde bulunan Güzeldere Geçidi, geçtiğimiz günlerde meydana gelen çığ felaketi sonrasında yeniden trafik akışına kapatılıyor. Yetkililer, çığ riskini azaltmak amacıyla yapılacak olan kontrollü patlatma çalışması sebebiyle yolun araç trafiğine kapatılacağını bildirdi.


Geçtiğimiz günlerde bölgede yaşanan çığ felaketi sonucunda bir kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi ise yaralanmıştı. AFAD ekiplerinin yaptığı kontrollerin ardından geçici olarak trafiğe açılan Güzeldere Geçidi, bugün saat 13.00'te gerçekleştirilecek olan kontrollü patlatma nedeniyle tekrar trafiğe kapatılacak.


Çığ riskini minimize etmek ve yol güvenliğini sağlamak amacıyla yapılacak olan kontrollü patlatma çalışması, bölgedeki tehlikenin bertaraf edilmesine yardımcı olacak. Yetkililer, sürücülerin güvenliğini sağlamak ve olası riskleri önlemek için geçidin kapatılacağını vurguladı.


Güzeldere Geçidi'nin kapatılmasıyla birlikte sürücülerin alternatif güzergahları tercih etmeleri ve güvenliği ön planda tutmaları önem taşıyor.


Trafik akışının tekrar normale dönmesi için gerekli önlemlerin alınmasının ardından, yetkililer tarafından yeniden bir duyuru yapılacak.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.