Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Uzmanlar Uyarıyor: Hakkari ve Bingöl Deprem Riski Altında!

28 Şubat 2024
Uzmanlar Uyarıyor: Hakkari ve Bingöl Deprem Riski Altında!

Jeoloji uzmanları, Hakkari ve Bingöl başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde artan deprem riskine dikkat çekiyor.

Hakkari'de beklenen depremlerle ilgili endişeler artarken, Bingöl'de 6'nın üzerinde bir deprem riski öne çıkıyor."


Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, bölgede deprem riski taşıyan bölgeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Prof. Dr. Kavak'a göre, Hakkari son dönemde uzmanların dikkat çektiği ve deprem beklenen bölgelerden biri. Hakkari'de gelecek süreçte depremlerin gerçekleşeceğini öngören Kavak, bölgenin risk altında olduğunu vurguladı.


Ayrıca, Bingöl'e doğru bir enerji transferinin gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Kavak, Bingöl'de 6'nın üzerinde bir deprem beklentisinde olduklarını dile getirdi.


Depremin zaman ve şeklinin önceden tespit edilemeyeceğini ifade eden Kavak, bölgede sıkışmaların yaşandığını ve enerji transferinin gerçekleştiğini belirtti.


Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy ise Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremi hatırlatarak, bunun Doğu Anadolu Fay Zonu'nda esas aktivitenin başladığının ilk belirtisi olduğunu ifade etti.


Aksoy, Bingöl Karlıova'da Kuzey Anadolu Fay Zonu ve Doğu Anadolu Fay Zonu'ndan kaynaklanan deprem riskinin daha fazla olduğunu belirterek, bölgenin önemli risk altında olan bir bölge olduğunu vurguladı.


"En riskli bölüm Gökdere ile Bingöl arası" olarak nitelendirilen bölgenin uzun zamandan beri deprem üretmemesi, yakın gelecekte deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor.



Vanhaber  -  Vanhaberleri  -  Vansokakhaber




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.