Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

VAN TSO' Cevdetpaşa Mahallesi İmar Planı Revizyonunu Değerlendirdi

27 Şubat 2024
VAN TSO' Cevdetpaşa Mahallesi İmar Planı Revizyonunu Değerlendirdi

Van Ticaret ve Sanayi Odası, İpekyolu İlçesi'nde bulunan Cevdetpaşa Mahallesi'ni kapsayan İmar Planı Revizyonu'nu masaya yatırdı. Yapılan sunumda, planın kentin ticari ve gelişim dinamikleri açısından önemine vurgu yapıldı.

İpekyolu İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Necip Erginyürek ve Şehir Plancısı Abdullah Benek, Van'ın İpekyolu İlçesi'nde bulunan Cevdetpaşa, Barutçu, Halilağa ve Hanikoğlu mahallelerini kapsayan "Nazım İmar Plan Revizyonu"na ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu ve danışmanları, sunuma katılarak planın ticari ve gelişim açısından önemini değerlendirdi.


Sunumda, yaklaşık 235 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan revizyonunun 10 Kasım 2022 tarihinde alınan meclis kararıyla kesinleştiği vurgulandı. Planın kesinleşmesinin ardından, "konut" ibaresinin kaldırılarak onaylanan Nazım İmar Planı'nın Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Temmuz 2023 tarihinde alınan meclis kararıyla devam ettirildiği ifade edildi. Ayrıca, İpekyolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Revizyonu çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.


Van TSO Yönetim Kurulu ve Danışmanları, İpekyolu Belediyesi'nin hazırladığı revizyon imar planının kentin ticari ve gelişim aksları açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. Planın şehrin genişlemesi, gelişmesi ve yeni alanların yaratılması için bir fırsat sunduğunu belirten kurul, planın Van'ın gelecek 30-40 yılını etkileyeceğini ve diğer yerleşim alanlarının da buna bağlı olarak değişip gelişeceğini dile getirdi. Van TSO Yönetim Kurulu, revizyon imar planının bir an önce tamamlanması için gereken desteği vereceklerini açıkladı.Van Ticaret ve Sanayi Odası, İpekyolu İlçesi'nde bulunan Cevdetpaşa Mahallesi'ni kapsayan İmar Planı Revizyonu'nu masaya yatırdı. Yapılan sunumda, planın kentin ticari ve gelişim dinamikleri açısından önemine vurgu yapıldı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.